Novosti Sport Događanja

Koja je uopće svrha ovakvog regionalnog natjecanja?

13.11.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice zbog pozitivnih testova na koronavirus nisu bili u mogućnosti doći na prvi turnir ABA 2 lige, no, to nije spriječilo vodstvo regionalnog natjecanja da ekipi Josipa Sesara upiše četiri poraza.

Goričani su u 'balonu' na srpskom Zlatiboru trebali u tjedan dana odigrati prve četiri utakmice, protiv Širokog, banjalučkog Borca, slovenskog Heliosa i Slobode iz Užica. Međutim, sve četiri utakmice registrirat će se rezultatom 20:0 u korist suparnika.

U planu su još dva takva turnira gdje Goricu čeka još devet utakmica, ali je nakon ovakvog raspleta u potpunosti je upitna svrha sudjelovanja u ovom natjecanju.

Prvih osam momčadi ulazi u doigravanje za naslov prvaka i ulazak u ABA ligu, a s ovakvim početkom Gorici će biti teško uhvatiti priključak.

Međunarodni iskorak velikogoričkih košarkaša, kojeg tek na parketu trebaju napraviti, nije krenuo prema željama i planovima.

Prema rasporedu HT Premijer lige, Goricu novi dvoboj čeka 19. studenog na gostovanju u Osijeku kod Vrijednosnica.

Sesarova momčad bi se u ovim izazovnim vremenima trebala isključivo fokusirati na hrvatsko prvenstvo i Kup Kreše Ćosića, jer se prema trenutnom odnosu snaga u našoj košarci i kvaliteti ekipa zaista realno može nadati borbi za trofeje!

Što je do prije nekoliko godina izgledalo kao znanstvena fantastika...

A nakon toga se okrenuti Europi i pravim međunarodnim okršajima, a ne trošiti energiju i resurse na utakmice 'od Vardara pa do Triglava', protiv klubova kao što su zemunska Mladost ili Studentski centar.

Naravno, regionalno natjecanje je primamljivo jer je praktički 'besplatno', pokriveni su vam troškovi službenih osoba i smještaja na gostovanjima, ali ipak treba platiti i organizirati putovanja, a u konačnici je sportska korist upitna.

(Foto: ABA liga)

Podijeli