Novosti Sport Događanja

Grad zabranio korištenje društvenih domova za velike proslave, posebni propisi za ostala okupljanja

13.11.2020. / Petar Brnada

Na temelju članka 18. Poslovnika o radu Gradonačelnika Grada Velike Gorice te na osnovi Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Zagrebačke županije zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ervin Kolarec danas je donio Odluku o korištenju društvenih domova i drugih objekata u vlasništvu Grada Velike Gorice.

Odlukom se zabranjuje iznajmljivanje svih vrsta domova u vlasništvu Grada u svrhu organizacije velikih priredbi i proslava, ali se i dozvoljava korištenje objekata na način propisan epidemiološkim mjerama u svrhu manjih okupljanja i uz poštivanje propisanih epidemioloških standarda iz Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosne bolesti COVID-19 putem okupljanja.

U slučaju korištenja objekata, vijeća Mjesnih odbora ili drugi upravitelji objekta dužni su tražiti od korisnika evidenciju nazočnih osoba, korištenje dezinfekcijskih sredstava, korištenje maski tijekom boravka u zatvorenom prostoru i držanje propisanog razmaka. Propisani razmak u zatvorenom prostoru je 2 metra.

U privatne svrhe okupljanje do 15 osoba

Korištenje objekata u svrhu održavanja amaterskih aktivnosti (probe folklornih društava i sličnih organizacija) moguće je uz poštivanje navedenih mjera uz nazočnost onoliko osoba koje može prihvatiti prostor da se poštuje razmak od 2 metra između osoba.

U privatne svrhe dozvoljeno je korištenje i okupljanje za svečanosti najviše 15 osoba, ukoliko se može poštivati razmak od 2 metra.

U slučaju drugih potreba korištenja objekata odobrenje je potrebno tražiti od Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice pisanim putem 48 sati prije navedenog događaja (službeni e-mail: stozer.czvg@gorica.hr).

Sukladno epidemiološkoj situaciji i drugim objektivnim procjenama, Stožer će donijeti odluku o odobrenju ili zabrani korištenja.

Iz Grada napominju da se ova Odluka može promijeniti u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije ili nepoštivanja odredbi iz ove Odluke.

U slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u pojedinim mjestima, Odluka se može mijenjati i parcijalno za svako mjesto zasebno.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i bit će objavljena u Službenom glasniku Grada Velike Gorice.

Podijeli