FOTO: Na krilima Galovića Meštrica slavila u Gaju

Na krilima izvrsne igre trostrkog strijela Pavla Galovića koji je bio neuhvatljiv za domaću obranu Meštrica je uvjerljivo pobijedila gaj na domaćem trenu 6:2 i odnijela tri boda u Gornju Lomnicu
011

Prije početka utakmice održana je minuta šutnje tragično poginulog 28-godišnjeg igrača NK Bana Jelačića, Ivana Colarića. Utakmica je odigrana po mekanom, skliskim i gnjecavom terenu pa je često dolazilo do padova igrača ili se lopta zaustavljala u omanjim predjelima gdje se nalazila voda.

Početak utakmice pripao je gostima iz Gornje Lomnice koji već u 3. minuti dolaze u vodstvo. Galović je iskoristio pogrešku domaće obrane i sam krenuo s 20 metara prema Kosovcu kojeg je prošao i zatresao domaću mrežu. U 5. minuti Galović je iz solo prodora po lijevo strani s 8 metara pogodio lijevu vratnicu. Ponovo je na sceni neuhvatljivi Galović u 13. minuti koji je sada probio po desnoj strani i vratio povratnu loptu koju je s 5 metara Britvec pospremio u domaća vrata za povećanje rezultata. Nakon početnog šoka domaći igrači su sredili svoje redove i smanjili rezultatsku prednost gostiju u 20. minuti. Marin Palikuća je u padu dodao loptu Kutenu koji je s 12 metara pogodio u desni donji kut nemoćnog vratara Ivana Mihalinčića. Gaj je ubrzo izjednačio u 21. minuti nakon lijepe akcije koju je na lijevoj strani započeo Čerkez, koji je pronašao Kutena, uslijedio je centaršut, a Jankovec s 8 metara glavom zakucava loptu u gostujuću mrežu. U 38. minuti Meštrica je izvela kontranapad po lijevoj strani u kojem je Britvec vratio povratnu loptu koju Košutić s 5 metara šalje pored lijeve vratnice. Ipak domaćin nije izdržao gostujuće napade pa je Meštrica ponovo došla do rezultatske prednosti u 42. minuti. Galović je prošao par domaćih nogometaša i potom asistirao Košutiću koji ovaj puta iz blizine zabija gol. Britvec je u 44. minuti proigrao Košutića koji je s 10 metara neometan tukao visoko iznad domaćeg gola.

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili domaći igrači pa se u 49. minuti Jankovec izborio za poziciju za udarac sa 16 metara koji je završio pored lijeve vratnice. Galović je u 51. minuti opasno zaprijetio jer je probio po desnoj strani u pucao s 14 metara, ali je Kosovec bio pravodoban u intervenciji. Potom je uslijedio brzi kontranapad Gaja u 53. minuti u kojem je po lijevoj strani prodirao Kuten, ali je njegov šut s 12 metara obranio Ivan Mihalinčić, nakon čega se raspala igra domaćina. Galović se opet našao u prilici u 57. minuti i tukao s 11 metara, ali je njegov udarac izvanredno obranio Kosovec i skrenuo loptu u korner. Prodor Cundekovića po desnoj strani u 58. minuti i ubačaj lopte u peterac nije najbolje zahvatio Košutić. Cundeković je napravio dar-mar po desnoj strani u 62. minuti, a njegov ubačaj lopte primio je Galović koji silovito tuče s 10 metara, Kosovec odbija loptu, koju je zahvatio Košutić i postigao četvrti pogodak za Meštricu. Poslije toga Gaj je potonuo i više se nije imao snage vratiti u igru dok su gosti kombinatornim akcijama stvarali nove izgledne prigode. Galović je ponovo bio nezaustavljiv u 65. minuti kojeg je srušila domaća obrana u kaznenom prostotu pa je vrlo dobri i neprimjetni sudac Spudić pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac izveo je sam Galović koji je prisebno postigao pogodak. U 82. minuti Galović je pobjegao svojim čuvarima po lijevoj strani i potom dodao loptu Britvecu koji s 10 metara pogađa prečku. Britvec je u 90. minuti uzvratio asistencijom Galoviću koji je 11 metara neobranjivo pogodio u lijevi donji kut za konačnih 6:2 za Meštricu.

Gaj je pružio borbenu i požrtvovnu igru u kojoj su jedno vrijeme bili ravnopravni razigranim gostima. Međutim, za nešto više protiv izvrsne ekipe Meštrice bilo je kod Gaja potrebno i više fizičke snage jer je bilo vidljivo da im nedostaje pred sam završetak utakmice. Ne može se ništa zamjeriti igračima Gaja, koji su ovaj puta naletjeli na bolju momčad što su na kraju i sportski priznali te čestitali nogometašima Meštrice na zasluženoj pobjedi. Kod Gaja bili su bolji: Anđelko Kuten, Čerkez Bojan, Vedran Jankovec i Tihomir Kosovec. Meštrica je igrala kombinatorno, brzo, čvrsto i požrtvovno svih 90 minuta utakmice napadački nogomet. Stoga nije ni čudno što Meštrica ima najubojitiji napad u 1. ŽNL Istok. Gosti su bili bolja momčad koja je zabilježila uvjerljivu pobjedu zahvaljujući ponajviše najboljem igraču i trostrukom strijelcu Pavlu Galoviću, koji je bio nerješiva enigma za domaću momčad. U redovima gostiju istaknuli su se još: Ivan Britvec, Kristijan Šečić, Hrvoje Bartolović, Krešimir Košutić, Marin Radaš i Petar Cundeković.

Za vrijeme utakmice bilo je žustrih startova i čvrstih duela, ali u granicama korektnosti, jer je sudačka trojka na čelu sa sucem Matijom Spudićem sudila autoritativno i bez spornih momenata. Kontrola utakmice bila je tijekom svih 90 minuta. Odluke brze, odlučne, energične, nedvosmislene, jasne i točne, učinkovita signalizacija i odgovarajuće korištenje zviždaljke, te više nego dobra suradnja sa svojim pomoćnicima.

Utakmica između Gaja i Meštrice definitivno zaslužuje epitet „ljepotice“ 15. kola jer je postignuto 8 golova, viđeno niz lijepih akcija na obje strane kao i bravurozne obrane Ivana Mihalinčića i Tihomira Kosovca. Dodatna točka ljepotici kola bila je i sama pojava uvijek šarmantne i privlačne delegatkinje Viktorije Jurić, koja je marljivo i predano bilježila sva događanja i imala vrhunski nadzor na utakmici.

1. ŽNL-ISTOK, 15. KOLO
NK GAJ – NK MEŠTRICA 6:2 (2:3)
GAJ. Igralište ŠRC Gaj. Gledatelja nema.
Sudac: Matija Spudić (Ivanić-Grad) 8. Pomoćnici: Hrvoje Tišljar i Fran De Villa (oba iz Križa). Delegatkinja: Viktorija Jurić (Zagreb).
STRIJELCI: 0:1 Galović (3), 0:2 Britvec (13), 1:2 Kuten (20), 2:2 Jankovec (21), 2:3 Košutić (42), 2:4 Košutić (62), 2:5 Galović 11m (65), 2:6 Galović (90)
NK GAJ: Kosovec 6,5, Marinko Palikuća -, (od 17. Benko 6,5), Leljak 6, Tomić 6, (od 46. Šurmin 6), Jaković 6, (od 65. Osmak -), M. Gomerčić 6, Marin Palikuća 6,5 (od 46. Subić 6), Jankovec 7, Kuten 7, (od 72. Jurić -), J. Gomerčić 6,5, Čerkez 7. TRENER: Dalibor Milanović 6
NK MEŠTRICA: I. Mihalinčić 7, Orečić 7, G. Mihalinčić 7, Bartolović 7,5, Miličević -, (od 6. Košutić 7,5), Britvec 8,5, Skorin 7, (od 69. Habuš -), Šečić 7,5, (od 53. Cundeković 7,5), Galović 9, Radaš 7,5. TRENER: Matija Šimunović 7,5
IGRAČ UTAKMICE: Pavao Galović

Grad
Hrvatska
Sport
Velika Gorica
Vrbovec
Zagrebačka županija