Novosti Sport Događanja

Lovrić izborio i iskoristio penal za važnu pobjedu nad Varaždinom

23.11.2020. / Damir Žbulj

Nakon izuzetno zahtjevnog gostovanja u Šibeniku, koje je srećom zaključeno pobjedom, samo tri dana kasnije Gorica je morala opravdati ulogu favorita protiv Varaždina, u odgođenom dvoboju 10. kola HT Prve lige.

Uspjela je Dambrauskasova ekipa uhvatiti vrijedna tri boda, a najzaslužniji je ponovno bio Kristijan Lovrić, koji je prvo izborio, a onda u 20. minuti i realizirao kazneni udarac.

Sudac Dario Kulušić prvo je 'prešutio' start nad najboljim strijelcem turopoljskog prvoligaša, ali je nakon dojave iz VAR sobe i pregledavanja snimke ipak pokazao na bijelu točku. Lovriću se prvo ukazivala pomoć, ali se oporavio i smireno loptu poslao uz samu vratnicu.

Goričani su dobro otvorili dvoboj, udarcima Lovrića i Hamad, no, vratar Horkaš u oba je slučaja odbio u korner.

Varaždinci su najbliže izjednačenju bili odmah nakon što su se našli u rezultatskom zaostatku, Obregon je izašao sam ispred Kahline, gađao mu je kroz noge, ali je kapetan Gorice uspio nekako skrenuti loptu.

Gosti su bili aktivniji u nastavku, što se moglo i za očekivati, ali osim nekoliko opasnih ulazaka u domaći kazneni prostor, nisu Kahlini stvorili previše problema.

Najopasnije je izgledao prodor Obregona u 74. minuti, kad je dobro reagirao Jovičić, a svi su 'promrzli' kad je u završnici tukao Ivan Delić, no, njegov je pokušaj otišao tek malo iznad grede.

Sve u svemu, rutinsko slavlje Gorice, koja je bila bolji protivnik upravo za taj jedan gol.

Lovriću je to već sedmi ove sezone i prvi je pratitelj Gavranovića, koji je u dresu Dinama suparničke mreže tresao devet puta.

Pogled na ljestvicu je i dalje fenomenalan, jer Goričani imaju 22 boda, samo jedan manje od Osijeka, koji ima i jednu odigranu utakmicu više. Na vrhu je Dinamo s 26 bodova, iz također 11 susreta.

Idući izazov Dambrauskasovu momčad čeka u subotu od 17 sati protiv Lokomotive, ponovno na Gradskom stadionu.

(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

 

Podijeli