KRENULO JE: Racije “plavaca” po ugostiteljskim objektima. I gorički kafići bili su meta

Policija prekontrolirala osam ugostiteljskih objekata i 165 osoba na istoku Zagreba i Velike Gorice
nadzor 4

Od danas više nema života na kakav smo bili naviknuti posljednjih mjeseci. U ponoć su na snagu stupile nove mjere, među kojima je i ona o zabrani rada ugostiteljskih objekata, kojima je već ranije ograničen rad do 22 sata. Sinoć su tako lokali po drugi puta ove godine prisilno stavili ključ u bravu, a neke su prije i nakon “fajrunta” odlučili obići i policijski službenici u suradnji s Državnim inspektoratom i Službom za inspekcijske poslove Područnog ureda civilne zaštite Zagreb.

Tijekom provođenja akcije na Maksimiru, u ugostiteljskom objektu oko ponoći zatečeno je i legitimirano i provjereno ukupno 14 osoba.

-U službene prostorije dovedeno je šest osoba i to zbog posjedovanja manje količine različitih opojnih droga te zbog prekršaja po Zakonu o osobnoj iskaznici- ističu iz Policijske uprave te navode kako su od strane Inspektora Civilne zaštite utvrđene nepravilnosti u vidu kršenja Odluka Stožera civilne zaštite u smislu prekoračenja radnog vremena, neistaknute upute o dozvoljenom broju osoba u tom objektu te nepostojanja propisanog razmaka između stolova i stolica.

Također, u službene prostorije doveden je i 48-godišnji vlasnik ugostiteljskog objekta u sklopu kojeg posluje navedeni klub – ugostiteljski objekt, a koji je tijekom postupanja odbio i oglušio se na zapovijedi policijskih službenika te su nad njim uporabljena sredstva prisile.

Osim na području Maksimira i Dubrave, racije su provedene i na području Velike Gorice u 5 ugostiteljskih objekata te na jednom otvorenom prostoru čime je obuhvaćeno 105 osoba. U četiri ugostiteljska objekta utvrđeno je prekoračenje radnog vremena, a u jednom je utvrđeno nepridržavanje mjera Stožera civilne zaštite koje se odnose na broj osoba u zatvorenom ugostiteljskom objektu.

Crna kronika
Grad
Grad Zagreb
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija