Novosti Sport Događanja

Rukometašicama Udarnika ipak dozvoljeno treniranje i natjecanje

30.11.2020. / Damir Žbulj

Mjere Vlade RH izazvale su pravu pomutnju u cijeloj hrvatskoj sportskoj zajednici, koja je odmah u startu otkrila nekoliko nelogičnosti u donesenim odlukama.

Prvotno je na sjednici Vlade RH predsjednik Andrej Plenković predstavio kako će se natjecanje i treninzi nastaviti samo za klubove u najvišem stupnju natjecanja samo u seniorskoj kategoriji, a onda je nakon toga ipak dozvoljen i rad klubovima u 2. rangu natjecanja, kao i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, a prvenstveno je to išlo u korist Hrvatskom nogometnom savezu.

Prema prvoj odluci Hrvatski rukometni savez propisao je kako s natjecanjem nastavljaju samo hrvatski Premijerligaši i djevojke u 1. HRL, no, sad je stigla nova, izmijenjena odluka.

Dakle, rukometašice Udarnika se ipak mogu vratiti treninzima, jer se 2. HRL Zapad i U16 liga ipak nastavljaju igrati prema kalendaru natjecanja.

Posljednju utakmicu rukometašice trenera Tomislava Mesarova u 2. HRL Zapad odigrale su 21. studenog, kad su u osmom kolu poražene kod druge ekipe Lokomotive.

Odgođen je domaći dvoboj s Ivanićem, a u susretu desetog kola Udarnik će 5. prosinca gostovati kod Trešnjevke.

 

Podijeli