Novosti Sport Događanja

Hrvoje je biciklom prešao 29 061 km na putu oko svijeta, a sada će vam ispričati kako mu je to pošlo za rukom!

10.12.2020. / Petar Brnada

Pučko otvoreno učilište Velika Gorica poziva vas na online predavanje naslova 'Na rubu' koje će se održati putem Facebooka. Riječ je o multimedijalnom predavanju o putu oko svijeta električnim biciklom i predstavljanju istoimene foto knjige autora Hrvoja Jurića.

Sredinom 2019., nakon tri godine pripreme, Hrvoje Jurić krenuo je na put oko svijeta električnim biciklom. Od Zagreba, pa sve do Vladivostoka, preko cijele Australije, Sjeverne Amerike od Anchoragea do Halifaxa, da bi opet došao u Europu i od Lisabona vozio nazad do Zagreba. Ukupno je prešao 29 061 kilometar, u 133 dana, 6 sati i 3 minute.

U Rusiji je izbjegavao kamione i prošao 8 vremenskih zona, u Australiji vozio po snijegu, a u Kanadi u jednom danu susreo čak 7 medvjeda uz cestu!

-U svojoj trećoj knjizi kroz tekst i više od 80 fotografija opisao je kako je danima prelaziti stotine kilometara, koliku ulogu je odigrala psiha, a koliko fizička spremnost te kako je vratio 17 izgubljenih kilograma na putovanju. Knjiga sadrži i rutu putovanja i informacije za svaku dionicu puta- otkrivaju iz POUVG-a.

U knjizi je i posebno poglavlje o upravo završenom projektu "Via Adriatica Bike“, prvom putovanju biciklom planinskim putevima trase Via Adriatica od Prevlake do rta Kamenjak.

Online predavanje koje će se održati u subotu, 12. prosinca, s početkom u 12 sati možete pratiti na FACEBOOK POUVG-a, ali i na njihovom YouTube kanalu.

 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Podijeli