Ravnateljstvo hitne u "objektu za zabavu i roštiljanje"

14.12.2020.

16:01

Autor: Ante Raić/Regionalni dnevnik/HRT

default error photo
Kupnju kuće u mirnom naselju Velike Gorice, u kojemu prevladavaju obiteljske kuće, SDP-ovci smatraju potpuno neprimjerenom.
Ravnateljstvo Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Velikoj Gorici preselit će se u obiteljsku kuću. SDP Zagrebačke županije to smatra neprimjerenim i proziva župana i zastupnike koji ga podupiru. Ravnatelj hitne pomoći pak tvrdi da je preseljenje - dobar potez.

Kupnju kuće u mirnom naselju Velike Gorice, u kojemu prevladavaju obiteljske kuće, SDP-ovci smatraju potpuno neprimjerenom. Posebice jer će se 1,7 milijun kuna - i to putem kredita - izdvojiti za urede ravnateljstva.

- Za što će im zapravo ova kuća? Je l' ovo vama liči na uredski prostor? Ovo više liči na neki objekt za zabavu i roštiljanje. S druge strane, ako idete kroz Veliku Goricu, vidjet ćete da ima dosta poslovnih prostora za najam, rekao je Ozren Robić, predsjednik GO SDP-a Velika Gorica.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu pokazao je prostore u kojima trenutačno radi. Kada se ravnateljstvo iseli, prostori će se prenamijeniti u medicinske svrhe.

- Ovdje planiramo napraviti tri ordinacije, odnosno dvije ordinacije i jednu sobu za izolaciju, a sada imamo samo jednu prostoriju za sve to, te urediti prostore za boravak zaposlenika, preraditi prostore hodnika u čekaonicu za pacijente, rekao je Davorin Gajnik, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije.

Ističu da je javni poziv na koji su se mogli javiti svi zainteresirani prodavatelji objavljen u Jutarnjem listu. SDP-ovci smatraju da je rok od 9 dana, koliko je trajao, bio prekratak. Zauzimali su se za povlačenje ove točke s dnevnog reda skupštine, no nisu uspjeli.

- Pristigla je dakle jedna ponuda i to samo za ovu kuću. Zanimljivo je, da smo, malo istražujući došli do podatka da se ta kuće nije prodavala, nije bila dosad nigdje oglašavana da se prodaje, rekla je Nadica Žužak, zamjenica zagrebačkog župana (SDP).

Ravnatelj Zavoda kaže da je - procedura poštovana.

- Nekretnina odgovara našim potrebama, sudski vještak je izradio svoje vještačenje, procijenio je nekretninu na 260.000 €, a cijena po kojoj je nama ponuđena je 225.000 €, dodao je Gajnik.

Sredstva za uređenje i opremanje ravnatelj procjenjuje na stotinjak tisuća kuna, a ako sve prođe prema planu, ravnateljstvo bi se trebalo preseliti u ožujku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!