Novosti Sport Događanja

"Idemo sad sve ovo ponoviti na Poljudu!"

15.12.2020. / Damir Žbulj

Fantastičnu partiju pružila je Gorice protiv Osijeka te je na kraju Nenadu Bjelici nanijela prvi poraz, od kad je sjeo na klupu Bijelo-plavih, ali i prvi puta općenito u međusobnim susretima. Dok je bio trener Dinama sve utakmice protiv turopoljskog prvoligaša je dobio...

"Ovo je velika pobjeda! Za nas, za sve ljude u klubu! Stvarno sam ponosan, kako smo trenirali, kako smo odigrali utakmicu! No, ovo ne znači ništa, sljedeća je najvažnija! Idemo sad ponoviti sve to na Poljudu! Vi to možete napraviti! Vidjeli ste sada koja je vaša razina, cijele ekipe, ali i svakog od vas. Bravo," bio je pobjednički govor trenera Dambrauskasa u svlačionici, prije nego je Nindža poveo onu poznatu slavljeničku pjesmu.

U demontaži Osječana svoja prva dva prvenstvena pogotka zabio je Anthony Kalik. I to kakva?

Prvi je bio spektakularna majstorija za pamćenje, poslije pogreške suparničkog vratara, s velike udaljenost u same rašlje, a drugi nakon ubojitog protunapada, sjajne asistencije Špikića i hladnokrvne egzekucije, u maniri najboljih napadača.

"Lijep je osjećaj zabiti te prve golove, ali puno sam sretniji što smo mi uzeli ta tri boda. Nisam se prepuštao nekim posebnim emocijama, doživljavam sve ovo kao moj posao, koji moram odraditi. Nisam od onih koji idu u euforiju kad je dobro, nisam taj đir. Jednako kao što neću ni potonuti u trenucima kad ne ide toliko dobro," istaknuo je Australac hrvatskih korijena.

Kako se često zna kazati, 'a Hajduku nije valjao'...

Kalik je jedan od mnogih nogometaša koji su bili na Poljudu, ali tamo nisu dobili pravu priliku i nisu uspjeli pokazati sve svoje kvalitete, zbog različitih okolnosti u klubu i oko njega. U Gorici mu je trebalo vremena za prilagodbu, ali sada je jedna od glavnih karika Dambrauskasove momčadi, koja na Poljud stiže s velikih devet bodova prednosti ispred Hajduka.

"Stvarno je neobična polusezona iza nas, ali i to pokazuje naš karakter kao momčadi. Igrali smo i po kiši, i po vjetru, i po snijegu, i najčešće smo iz toga svega izvlačili nešto dobro. Tako moramo nastaviti i sljedeće nedjelje na Poljudu, a onda i u nastavku sezone, na proljeće," naglasio je veznjak Gorice.

"Kad je u pravom izdanju može biti 'magičan'. Stvarno je veliki potencijal i talent. Ponosan sam što ga mogu trenirati i pomoći mu u njegovom razvoju. Sretan sam što ga imamo i od njega uvijek možete očekivati neočekivane stvari, ima to u sebi," osvrnuo se na svog igrača Dambrauskas pa još jednom komentirao veliko slavlje:

"Moram čestitati svima koji su vezani uz Goricu! Pogotovo navijačima, koji su, nadam se, gledali utakmicu negdje na televiziji, vjerujem kako ih nismo razočarali. Čestitam i svim igračima i mom stručnom stožeru, svi naporno rade svakog dana. Sretni smo zbog te pobjede, ali zabili smo i četiri pogotka, bili smo napadački orijentirani, stalno smo radili pritisak i stvarno sam sretan rezultatom."

"Bilo je i nekih pogrešaka, imali smo i malo sreće što nas u tim trenucima Osijek nije kaznio, ali najvažnija stvar je što vidim da se razvijamo, da rastemo!"

"Svi su bili posebno motivirani prije utakmice i osjetio sam kako bismo mogli napraviti nešto posebno. Meni ova pobjeda nije bila iznenađenje. Na treninzima vidim koliko je velik njihov potencijal i samo nebo im je granica. Naravno, treba raditi, treba vremena, ali vjerujem kako smo na pravom putu," naglasio je litavski strateg pa najavio veliki nedjeljni okršaj u Splitu:

"Radujem se toj utakmici. Svi znamo što je Hajduk, u Hrvatskoj i na cijelom Balkanu. Nikad nisam bio na Poljudu, stvarno jedva čekam tu utakmicu. Nakon regeneracije u nedjelju i slobodnog dana u ponedjeljak od utorka krećemo s treninzima i bit će to sasvim dovoljno da se spremimo!"

Goričani su nakon 13 odigranih kola i dalje na izvrsnoj trećoj poziciji s 26 osvojenih bodova, Osijek ima četiri boda prednosti, ali i dva odigrana susreta više. Rijeka je na četvrtom mjestu s 20 bodova i dvije utakmice manje od Gorice, dok je Hajduk skupio tek 17 bodova u 13 nastupa. U posljednja dva poraženi su od Rijeke i Varaždina.

Podijeli