Novosti Sport Događanja

Naše rukometašice u okršaju za polufinale: Borit ćemo se i vjerovati u sebe!

15.12.2020. / Damir Žbulj

Hrvatske rukometašice u utorak od 18.15 sati igraju najvažniju utakmicu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Danskoj. Poslije fantastičnih pobjeda nad Mađarskom, aktualnim svjetskim prvakinjama Nizozemkama i Srbijom u skupini te slavlja nad Rumunjskom i porazom od trenutno prejake Norveške, sjajne Hrvatice će protiv Njemačke tražiti svoju ulaznicu za polufinale i borbu za medalje, što bi bio povijesni uspjeh našeg ženskog rukometa.

 

Jedna od najvažnijih igračica hrvatske reprezentacije je i naša Velikogoričanka Dora Krsnik, koja s nestrpljenjem čeka veliki okršaj.

“Mislim da smo odlično odigrale 40 minuta, odlično smo se branile, trčale, iako smo imale najviše problema s tom polukontrom i kontrom. Mislim da je ipak umor odradio svoje. Izvući ćemo iz te utakmice ono što je bilo dobro, ono što nije ćemo popraviti. Kao i uvijek mogu samo obećati da ćemo se boriti, dat ćemo sve od sebe i vjerovati u sebe,“ istaknula je Dora uoči utakmice karijere.

Mjesto u polufinalu osim borbe za medalje nosi i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine u Španjolskoj.

“Utakmica koja nam može donijeti polufinale, koja može donijeti još neke stvari o kojima sad neću govoriti. Ne opterećujemo ni sebe ni cure s tim. Svjesne su što su postigle, ali i što sve nosi ova utakmica. Siguran sam da će dati sve svoje na terenu. Njemice imaju sjajnu golmanicu, u obrani su dosta visoke, a u napadu su u kontrama individualno bazirane prema kontrama. Sam napad ipak, svodi se na vanjske igračice i njihova križanja, kao i dva vrhunska pivota koja imaju," najavio je izbornik Šoštarić, kreator ovog senzacionalnog uspjeha.

Njemačka je u ponedjeljak izgubila od Nizozemske 28:27 i sada je poznato što treba našim rukometašicama za poluzavršnicu.

Pobjeda ili bod Hrvatice sigurno vodi u polufinale!

Izgubi li pak Hrvatska, a Nizozemska dobije Rumunjsku, tada se stvara krug od tri reprezentacije s po šest bodova. U tom slučaju odlučuje međusobna gol-razlika. Trenutačno Hrvatska ima plus dva, Nizozemska i Njemačka po minus jedan.

-->> Svjetska, a naša - Dora Krsnik: Igram prije svega srcem, a ostvarile smo san kojeg smo se usudile sanjati!

 

Ukoliko se dakle zatvori krug tri reprezentacije, Hrvatska može u polufinale čak i ako izgubi s jednim pogotkom razlike od Njemačke. Izgube li naše rukometašice s dva ili više pogodaka razlike, u polufinale će Njemačka.

Prijenos utakmice u Hrvatskoj može se vidjeti tek na kanalu PlanetSport 1, koji će od danas pa do 21. prosinca ipak svim A1 korisnicima biti dostupan u njihovim paketima. Svi ostali moraju se snaći kako znaju i umiju, jer nažalost niti HRT, a ni RTL, gdje inače gledamo našu mušku reprezentaciju, nisu smatrali vrijednim osigurati prijenose utakmice naših rukometašica na ovom Europskom prvenstvu. 

(Foto: HRS)

Podijeli