Novosti Sport Događanja

Puno manje brojke: U Gorici 11 novih slučajeva, županija ima 33 zaražene i 370 izliječenih osoba!

22.12.2020. / Petar Brnada

U odnosu na podatke od jučer cijela Zagrebačka županija znatno manje brojke novih slučajeva zaraze koronavirusom. Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije jutros su izvijestili da su u protekla 24 sata na području županije evidentirana svega 33 nova slučaja zaraze.

Što se tiče Velike Gorice, u našem gradu bilježimo svega 11 novozaraženih osoba u odnosu na jučeršanjih 69. općina Orle ima dva nova slučaja dok su općine Kravarsko i Pokupsko bez zaraženih.

Kako smo i naveli, u županiji su potvrđena svega 33 slučaja, a izliječeno je 370 osoba. Trenutno je aktivno 3839 slučajeva.

Podsjetimo, cijela Zagrebačka županija i prošlog utorka, 15. prosinca, bilježila je puno manje brojke novih slučajeva zaraze koronavirusom. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije tada su oboljele ukupno 44 osobe, dok su u istom periodu ozdravile 684 osobe.

Velika Gorica tada je imala 12 novih slučajeva, Pokupsko dva, a Kravarsko jedan. S obzirom da su na današnji dan brojke još manje čini se da se širenje virusa polako, ali sigurno usporava, što znači da mjere donesene 28. studenog polako pokazuju rezultate.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije i dalje apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Podijeli