Novosti Sport Događanja

Božićna poruka dekana Saboleka: "I mi smo pozvani prihvatiti Isusa!"

25.12.2020. / Ivana Ćurić

A u tom kraju bijahu pastiri: pod vedrim su nebom čuvali noćnu stražu kod svojih stada. Anđeo im Gospodnji pristupi i slava ih Gospodnja obasja! Silno se prestrašiše. No, anđeo im reče: "Ne bojte se! Evo javljam vam blagovijest, veliku radost za sav narod! Danas vam se u gradu Davidovu rodio Spasitelj - Krist, Gospodin. I evo vam znaka: naći ćete novorođenče povijeno gdje leži u jaslama." I odjednom se anđelu pridruži silna nebeska vojska hvaleći Boga i govoreći: "Slava na visinama Bogu, a na zemlji mir ljudima, miljenicima njegovim!" (Lk 2, 8-14)

Prigodnu čestitku vjernicima turopoljskog kraja uputio je dekan velikogoričko-odranski vlč. Đuro Sabolek, donosimo je u nastavku:

Hvaljen Isus i Marija!
Najiskrenije vas pozdravljam želeći vam svako dobro za svetkovinu Božića i blagoslovljenu Novu godinu!

Božić je misterij. Bog nas toliko ljubi, evo, u svojoj svemogućnosti, sveznanju, stvoriteljstvu postao je čovjekom, ponizio je sebe da bi nas otkupio od naših grijeha i spasio, da živimo u zajedništvu s našim Stvoriteljem, Ocem nebeskim u svoj vječnosti.
To je radost, Mariji je bio ponuđen taj dar Božje ljubavi, kad joj anđeo govori:"Evo, začet ćeš i roditi sina i nadjenut ćeš mu ime Isus. (Lk 1, 31); i ona u potpunoj slobodi svoje savjesti odgovara: "Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po tvojoj riječi!"

I mi smo pozvani da prihvatimo Isusa, to je trajna ponuda svakog časa našeg života. Molimo da nas dar Duha Svetoga koji je prožeo Mariju da u njoj bude začet, stvoren i rođen Bog, Isus Krist Spasitelj i neka ta radost obuzme i nas. Darom Duha Svetoga dobri Spasitelj bio u našim srcima, u našoj duši i ispunio nas mirom radošću i darom života. U toj radosti života i spasenja želim svima Sretan Božić, bilo nam na spasenje Spasiteljevo rođenje, a svaki dan nove 2021. godine bio nam od Boga blagoslovljen, ispunjen mirom radošću i svakim dobrom!

 

Vaš župnik, Đuro Sabolek, dekan Velikogoričko-odranskog dekanata

 

 

Podijeli