Novosti Sport Događanja

FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću

28.12.2020. / Petar Brnada

-Kakva je godina takav je i Božić u Rožincu, na jedan način malo tužan, no nismo ga zaboravili proslaviti. Potrudili smo se tako približiti ga posjetiteljima koji i uživo, ali i virtualno mogu prošetati Rožincem i priključiti se ocjenjivanju kuća ili gledanju vatrometa- govori nam Danijel Rožić ispred Udruge Moj Buševec koja je unatoč ovim nepovoljnim vremenima odlučila na taj način očuvati tradiciju Božića u Rožincu.

Očekivano, zbog epidemioloških razloga nije se moglo organizirati ono najvažnije, druženje uz kolače i kuhano vino, no kako kažu Buševčani, što je- tu je. Nadaju se da će im 2021. godina donijeti puno, puno ljepših stvari pa da sve to nadoknade slijedeće godine.

Glavno događanje tradicionalno je palo na Štefanje, pa su tako u subotu imali mali štand s kuhanim vinom u bocama koje su posjetitelji mogli ponijeti doma pa si podgrijati i popiti, a onima kojima su došli prošetati okićenom ulicom nudilo se i kuhano vino „to go“. Točno u 18 sati nebo iznad Buševca osvijetlio je veliki vatromet koji se mogao pratiti i putem prijenosa uživo. Iako organizatori ove godine zbog zabrane okupljanja nisu pozivali na druženje, duž ulice u Rožincu okupio se manji broj ljudi, no kako kaže Rožić, u šetnji ispod osvijetljenog neba pridržavali su se propisanog razmaka i drugih epidemioloških mjera.

Ono po čemu je Božić u Rožincu najpoznatiji svakako su bogato okićene kuće i okućnice među kojima se svake godine traži ona najljepše osvjetljena. Okićeni Rožinec jako se dojmio i Djeda Mrazu koji je preporučio svima koji uživaju u svijetlu božićnih lampica da prošetaju Rožincem u večernjim satima sve do Stare godine 31. prosinca.

Kako ove godine nema organiziranog druženja, organizatori su osmislili kako da natječaj za najljepše okićenu kuću ipak održe. Preko Facebook stranice Udruge Moj Buševec organizirali su online glasanje pa tako svi zainteresirani građani mogu sudjelovati u izboru sve do 31. prosinca.

Jednostavnim lajkom na fotografiju možete glasati za kuću koja vam se najviše sviđa, a Rožić kroz smijeh dodaje da kolače ove godine nisu ocjenjivali jer je to malo teže učiniti preko društvenih mreža. Sve u svemu sretan je zbog odaziva i angažmana građana te što je i Facebook dao svoj obol.

-Zaista dosta lajkova pristiže na fotografije kuća i mogu vam reći da je sve skupa vrlo zanimljivo ljudima. Kuće koje su u izboru za najljepše okićenu prikupile su preko 1000 lajkova, a pregledi sežu do 9000 ljudi. Facebook je dao svoj danak svemu, no složit ćemo se da fale druženja- rekao nam je Božić.

Bez obzira na ovogodišnju posebnu situaciju, Rožić je vrlo zadovoljan što se jedinstvena manifestacija iz Rožinca polako širi na cijeli Buševec što cijelom naselju daje poseban štih.

-Naša zamisao u budućnosti je da ne bude samo Božić u Rožincu nego i u cijelom Buševcu. Dosta ljudi se uključilo u projekt pa i po drugim ulicama ima uređenih kuća. Trude se naši mještani pa se nadamo u budućnosti napraviti veći događaj sa središtem 26. prosinca u Rožincu. to je zapravo jako dobar datum jer to je dan poslije Božića, odnosno prilika da se međusobno okupimo, čestitamo si Božić i podružimo se što i je cilj svega- poručio je Rožić za kraj.

 

FOTO/VIDEO: Udruga Moj Buševec/Facebook

Galerija slika

FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću FOTO/VIDEO Vatromet obasjao nebo iznad Buševca, veliki angažman građana u izboru za najljepše okićenu kuću

Podijeli