Pokupsko treba pomoć u građevnom materijalu

30.12.2020.

07:27

Autor: D.M./HRT

default error photo
Apeliramo na sve koji mogu pomoći. Nedostaje nam crijep, daske, građevni materijal te mehanizacija, naglasio je načelnik Škrinjarić.
- Teška je situacija. Podrhtavanje stalno traje, nekad jače, nekad slabije. Mnogi su spavali u automobilima, kako se tko snašao, kazao je načelnik općine Pokupsko Božidar Škrinjarić. Opisao je kako je izgledao jučerašnji dan u Pokupskom.

➡️ Niz novih potresa zatresao Banovinu

- Prvi potres bio je slabiji, ali onaj drugi bio je uistinu razoran. Činilo se da se zgrade pomiču po pola metra, zemlja se talasala. Jako je puno štete, gotovo nema kuće koja nije oštećena. Apeliramo na sve koji mogu pomoći. Nedostaje nam crijep, daske, građevni materijal te mehanizacija, naglasio je Škrinjarić.

Neki su ljudi smješteni u hotelima u Velikoj Gorici, neki su se snašli i ostali kod rodbine. Molimo ljude koji su ostali na cesti da nam se jave, dodao je. Naglasio je kako ih ohrabruje činjenica da imaju veliku pomoć Vlade.



Podsjetimo, snažan potres pogodio je našu zemlju, epicentar magnitude 6,2 bio je kod Petrinje koja je najviše stradala. Grad je pod ruševinama i gotovo da nema zgrade koja nije razrušena. Nažalost, potres je odnio sedam žrtava, među kojima je i djevojčica. Najmanje šest osoba teško je ozlijeđeno, a 20 lakše. Još traje velika akcija spašavanja i potraga za stradalima.

➡️ Ulice Petrinje u ruševinama, traga se za preživjelima
➡️ Plenković: 120 mil. kn interventne pomoći pogođenim područjima
➡️ HEP: Dio Siska i Petrinje još bez struje
➡️ FOTO, VIDEO: Sisak nakon potresa 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!