Novosti Sport Događanja

Sesar: Napokon smo svi zdravi

30.12.2020. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice uspješno su zaključili još jednu izolaciju zbog koronavirusa te su se pobjednički vratili natjecanju, nakon ispadanja iz Kupa od Splita i poraza u prošlom prvenstvenom kolu kod Zadra.

 

Trener Josip Sesar mogao je biti zadovoljan partijom svojih igrača, koji su imali odličan postotak šuta i čak 34 asistencije.

"Iskreno, deset dana nisam bio s momčadi. Pomoćni trener i trener kadeta Piacun su odradili dobru pripremu za utakmicu, u kooperaciji sa mnom. Nisam znao na što ćemo naići, ali i Alkar je bio oslabljen za prvog playmakera. Mislim da smo, pogotovo u drugom poluvremenu, imali dobar ritam. U prvom smo se malo 'tražili', ali sve u svemu dobro smo rasporedili minutažu i odigrali smo dobru i kvalitetnu utakmicu."

"Ovo je već četvrti put da se vraćamo nakon pauze i za očekivati je da ritam nije dobar. Šibenka ima svojih problema, izgubili su Kup utakmicu kod Zaboka. Napokon smo svi zdravi, nadam se kako će tako i ostati," nada se strateg Bikova. 

Gorica sada ima identičan učinak kao i Cibona (9-3), dok je na vrhu Zadar s 11 pobjeda i dva poraza.

-->> Gorica zaledila Sinjane na 'minus 23'

U uvjerljivoj pobjedi nad Alkarom prednjačio je Lovro Mazalin s 26 poena, devet skokova i pet asistencija.

"Zadovoljni smo s pobjedom, napokon se vraćamo u ritam, nakon puno treninga, samoizolacija i prekida natjecanja. Nadam se kako ćemo se iz utakmice u utakmicu dizati i vratiti u formu s početka sezone..."

"Dobro ćemo se pripremiti za iduću utakmicu, bitno je da damo sve od sebe i da igramo svoju igru i mislim da ćemo biti dobri," najavio je Petrinjac Mazalin, koji je svoju košarkašku karijeru počeo u KK Petrinja i sigurno je dodatno pod dojmom razornih potresa u njegovom kraju. 

Utakmica sa Šibenkom trebala bi se igrati u srijedu od 19 sati, no, velikogorička Gradska sportska dvorana pripremljena je za prihvat unesrećenih ljudi koji su poslije potresa ostali bez krova nad glavom i još je upitno hoće li se igrati ili ne.

(Foto: HKS, Marin Sušić)

 

Podijeli