Novosti Sport Događanja

U Kravarskom teško oštećeno stotinu objekata, desetak kuća mora se srušiti do kraja

30.12.2020. / Petar Brnada

Općina Kravarsko uputila je priopćenje u kojemu navode da je uslijed jakih potresa koji su zahvatili područje Općine Kravarsko došlo do oštećenja 500 objekata od kojih 100 objekata ima značajna oštećenja.

-Nažalost, prema trenutnim informacijama sa terena, oko desetak kuća nisu sigurne za stanovanje te će se morati srušiti do kraja i iznova izgraditi. Zbog potresa se urušila crkva u Kravarskom te ju je prema mišljenju statičara potrebno do kraja srušiti i izgraditi novu. Osim obiteljskih kuća i crkve, i župni dvor je pretrpio velika oštećenja te prema mišljenju statičara uslijed ponovnog jačeg potresa, župnom dvoru prijeti urušavanje- javljaju iz Kravarskog.

Općini Kravarsko u sanaciji štete od potresa pristigla je pomoć iz svih općina Zagrebačke županije i Grada Zagreba u vidu radne snage i kamiona sa dizalicama. Ova pomoć je značajna jer je njome omogućeno da danas 80 osoba bude na terenu te sa dizalicama rade na sanaciji krovova i dimnjaka i sanaciji objekata kako bi se spriječila još veća šteta od padalina koje se najavljuju u narednim danima.

-Zahvaljujemo svim koji su poslali humanitarnu pomoć u obliku radne snage, kamiona s dizalicama i higijenskim potrepštinama- poručuju iz Općine.

Podijeli