Novosti Sport Događanja

Drama na kraju godine: Gorica ipak pobjednički zaključila turbulentnu 2020.

30.12.2020. / Damir Žbulj

Prepuna dramatike bila je posljednja ovogodišnja utakmica košarkaša Gorice, no, Bikovi pod vodstvom Josipa Sesara na najbolji su mogući način zaključili ovo turbulentno razdoblje, pobjedom 86:82 nad Šibenkom.

Imali su Goričani u posljednjoj četvrtini i 13 poena viška (74:61), ali su uporni gosti malo po malo stigli do neizvjesne završnice. Još nešto manje od tri minute prije kraja je ugodnih 'plus 12' (80:68) i činilo se kako će ovo biti još jedno rutinsko osvajanje bodova, međutim, tricama Domagoja Bašića i Šarića prednost se prepolovila...

Kad je raspoloženi Domagoj Šarić na 11 sekundi prije kraja ubacio tricu za 83:82 Šibenčani su se ponadali nekom 'ludom' preokretu, ali suci Freemanu sviraju nesportsku osobnu pogrešku, kapetan Majcunić posprema oba bacanja, trener gostiju Rahimić zaradio je tehničku i utakmica je bila odlučena.

Majcunić je na kraju bio prvo ime utakmice sa 17 ubačenih poena, dok je Krešo Ljubičić dodao 13 koševa i pet skokova. Dvoznamenkasti su bili još i Ante Mašić s 11 poena, Baković s deset koševa i sedam skokova, dok je Kapusta upisao deset asistencija, pet skokova i devet poena.

Lovro Mazalin nije imao svoju večer, ali je to sasvim razumljivo nakon svega što je ovaj Petrinjac u goričkim redovima emotivno proživio ovih dana.

Freeman je predvodio Šibenku s 24 koša, Šarić je ubacio 21, a Širko je ostvario double-double učinak od 17 koševa i deset uhvaćenih lopti. Nije to gostima bilo dovoljno...

Sesar i njegovi košarkaši imaju sjajan pogled na ljestvicu prije izazova u novoj godini. U 13 utakmica upisali su deset pobjeda i tri poraza, koliko i zagrebačka Cibona. Na vrhu je Zadar s jednim porazom manje.

Nakon kratkog predaha Goričani domaće prvenstvo nastavljaju 5. siječnja, protiv istog suparnika, na gostovanju u Šibeniku.

Podijeli