Novosti Sport Događanja

Vatrogasci apeliraju: Novu godinu dočekajmo bez petardi i vatrometa, tim novcem radije pomozite drugima!

31.12.2020. / Petar Brnada

Točno u ponoć dočekat ćemo 2021. godinu i iskreno se nadamo, okrenuti novu stranicu u kojoj će biti puno više dobroga nego u proteklom ljetu. S obzirom da je 2020. godina bila u najmanju ruku neuobičajena i teška za brojne naše sugrađane diljem zemlje, stiže snažan apel da ulazak u novu godinu ne proslavljamo uz petarde i vatromet.

Grad Velika Gorica već je odlučio da ovogodišnjeg vatrometa neće biti nego će se namijenjena sredstva preusmjeriti za pomoć Petrinji, Sisku i Glini gdje je došlo do većih razaranja. Poseban apel uputili su vatrogasci diljem zemlje kojima se priključila i velikogorička Javna vatrogasna postrojba.

-Bilo bi predivno da se ne puca i ne upotrebljava pirotehnika i ostala oruđa koja prave buku i štetu.  Dosta se pucalo za vrijeme rata...u Petrinji, Glini, Pokupskom, Sisku, Kravarskom...neću nabrajat dalje druga mjesta...i druga mjesta, sada razorena potresom. Pomozimo jedni drugima, jedni druge trebamo. Nemamo razloga veseliti se, pogotovo sada- poruka je s Facebook stranice Vatrogasci- Oni su naši heroji, a kojoj je autor Bruno Šešljaga, predsjednik DVD Velika Mlaka.

Podsjećaju vatrogasci da nemaju svi topli dom, pitku vodu, hranu, odjeću, deku i stoga savjetuju da radije pomognete drugima, nego da novac potrošite na nešto što ćete spaliti, a jedna obitelj se može istom svotom nahraniti, ugrijati, tjedan dana.

-Obično većina vas potroši na pirotehniku i ostale naprave, stvarčice, popriličnu svoticu, samo nek dijete ima. U krivu ste, totalno. Pokažimo dostojanstvo, podršku ljudima koji su izgubili sve. Ne dozvolite da vaši vatrogasci imaju pune ruke posla, i ovako imaju, dodatno je nepotrebno. Ljudi, držite se, niste sami- poručuju hrvatski vatrogasci!

Podijeli