Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trebaju pomoć

U Općini Kravarsko stradalo 500 objekata, crkvu će morati rušiti

Porušena crkva u Kravarskom kraj Velike Gorice
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/3
01.01.2021.
u 15:59

. Osim obiteljskih kuća i crkve, i župni dvor je pretrpio velika oštećenja te prema mišljenju statičara uslijed ponovnog jačeg potresa, župnom dvoru prijeti urušavanje, kažu u općini

Kao što je poznato, potres koji je u utorak pogodio Petrinju i okolicu nije ostavio pošteđenima ni ostatak regije, uključujući mnogo naselja diljem Zagrebačke županije. Jedno od njih je Općina Kravarsko, a fotografije tamošnje župne crkve Uzvišenja Svetog Križa, koja je u potresu ostala bez tornja i sada je sasvim izvjesno da će se morati rušiti, obišle su naslovnice hrvatskih portala. 

- Uslijed jakih potresa koji su zahvatili područje Općine Kravarsko došlo je do oštećenja 500 objekata na području Općine od kojih 100 objekata imaju značajna oštećenja. Nažalost, prema trenutnim informacijama sa terena, oko desetak kuća nisu sigurne za stanovanje te će se morati srušiti do kraja i iznova izgraditi. Zbog potresa se urušila crkva u Kravarskom te ju je prema mišljenju statičara potrebno do kraja srušiti i izgraditi novu. Osim obiteljskih kuća i crkve, i župni dvor je pretrpio velika oštećenja te prema mišljenju statičara uslijed ponovnog jačeg potresa, župnom dvoru prijeti urušavanje - stoji na web stranicama općine, koja sad prikuplja donacije u obliku namirnica, higijenskih potrepština tekstila ili vode za piće. 

Porušena crkva u Kravarskom kraj Velike Gorice
1/4

- Svi koji žele donirati humanitarnu pomoć molimo da se u svrhu koordinacije donacije jave na broj 098 937 3791. Ukoliko Vaša kuća nije sigurna za stanovanje, molimo Vas da nas kontaktirate na broj 098 398 531 ili na 01 6237 022 kako bi Vam organizirali siguran besplatni smještaj - poručuju iz Općine. Pomoć već polako pristiže iz svih općina Zagrebačke županije i Grada Zagreba u vidu radne snage i kamiona sa dizalicama, a Zagrebačka županija na njihov račun uplatila je milijun i pol kuna u svhru nabave građevinskog materijala kako bi se sanirali krovovi i dimnjaci. 

Ključne riječi

Komentara 3

KO
Kokoiduhovi
09:08 05.01.2021.

Što se oštećene crkve tiče, kako je rekao kardinal Bozanić; treba se zapitati što činimo i možemo činiti, a za štete naša država treba naći rješenje i pomoć- Drugim riječima; Crkva će moliti za sve, ali država neka vam pomogne. Crkva uvijek uzima pomoć i darove, ali kada daje - naplaćuje.

HA
HalleluYah
19:18 01.01.2021.

Matej 6,19"Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu.Matej 6,20Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu.Matej 6,21Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.Matej 6,22"Oko je tijelu svjetiljka. Ako ti je dakle oko bistro, sve će tijelo tvoje biti svijetlo.Matej 6,23Ako ti je pak oko nevaljalo, sve će tijelo tvoje biti tamno. Ako je dakle svjetlost koja je u tebi - tamna, kolika će istom tama biti?Matej 6,24"Nitko ne može služiti dvojici gospodara. Ili će jednoga mrziti, a drugoga ljubiti; ili će uz jednoga prianjati, a drugoga prezirati. Ne možete služiti Bogu i bogatstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije