Novosti Sport Događanja

Gorički Crveni križ: Odrađeno 1500 volonterskih sati, prikupljene 2,5 tone hrane i potrepština!

04.01.2021. / Petar Brnada

Na podnevnoj konferenciji za medije na kojoj su sve žurne službe s područja grada prezentirale izvješća u obavljenom poslu u proteklim danima, Suzana Strunjak iz GDCK Velika Gorica otkrila je kako je do sada odrađeno 1500 volonterskih sati pa dalje dala uvid u aktivnosti koje provodi Interventni tim Crvenog križa.

Na dan 29. prosinca kada je udario potres od 6.2 po Richteru, u hitnom roku je aktiviran gradski interventni tim od 20 ljudi. Zbog očekivanja prikupljanja humanitarne pomoći Crveni križ je od Grada na korištenje dobio dvoranu u OŠ Nikole Hribara gdje i danas u smjenama svakodnevno rade njihove ekipe.

-Slažu prehrambene i higijenske pakete, tu je već 30 članova tima i 25 volontera koji su na raspolaganje stavili svoje vrijeme i snage-rekla je Suzana Strunjak dodavši kako su prikupili do sada 2,5 tone hrane i higijenskih potrepština te dvije tone odjeće, a do sada je podijeljeno i 200 paketa.

-Za početak imali smo osposobljeni prihvatni centar u Gradskoj dvorani, ali tamo srećom nitko nije smješten, u suradnji s lokalnim stožerima obišli smo teren u Pokupskom i dostavljali pomoć, dio kreveta stavili smo na raspolaganje u Pokupskom Gladovcu i Hruševcu i imamo informaciju da ni tamo nije nitko smješten-kazala je Strunjak.

Gradsko društvo Crvenog križa u suradnji s Gradskim stožerom skrbi i o ljudima koji su smješteni u hotelima u Velikoj Gorici, riječ je o stotinjak ljudi.

 -Neki su smješteni i u privatnim kućama te su i oni isto dobili pakete, trenutno imamo dovoljno pomoći, robe imamo jako puno, pa molimo građane da ne donose odjeću. Ova nepogoda će potrajati pomoć će trebati i kasnije, tako da ne istekne rok trajanja hrane molimo građane da pričekaju i onda se odazivaju naš apel i donose što se traži. Naša ekipa s kombijem i autom sa stožernim paketima otišli su ciljano i na područje Siska i tamo će ići nekoliko dana za redom. Izaći ćemo ususret što više možemo i kada vidimo koliko ima potrebe za psihološkom pomoći- poručila je Strunjak.

Podijeli