Novosti Sport Događanja

"Ne znam koje je struke Šembera, to je neozbiljno", Ačkar na pitanje o otvorenom pismu vijećnika

04.01.2021. / Redakcija

V.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar na upit novinara o otvorenom pismu koje mu je jutros uputio gradski vijećnik Alan Šembera vezano za situaciju na jezeru Čiče nakon potresa, odgovorio je kako će se na problem reagirati kada stanje pregleda struka. Istaknuo je da se nada kako se u ovom slučaju ne radi o političkom populizmu naglasivši kako mediji nisu mjesto putem kojeg se prijavljuju nastale štete.

-Apsolutno ćemo preko struke provjeriti situaciju na jezeru Čiče, bez struke ne možemo ništa. Ne znam koje je struke gospodin Šembera za ovakve ocjene. Mi ćemo to odraditi, već je kontaktiran Rudarsko-geološki fakultet u Zagrebu, i vidjeti ćemo koji je tu prioritet djelovanja. Nadam se samo da iza toga ne stoji nikakva politička populistička priča. Evo struka neka radi svoje, ako tu postoji nekakva vrsta opasnosti, vjerujte mi da ću biti prvi koji ću dati sve od sebe da se to sanira - kazao je Ačkar.

- U trenucima kada je cijeli kraj već traumatiziran događanjima s potresom, neosnovano i bez ikakve stručne podloge nagovještavati kataklizme da će grad i naselja progutati jezero, ne znam zbilja kako to drugačije komentirati nego uznemiravanjem javnosti, očito radi neke političke promidžbe. Ne razumijem to - dodao je Ačkar kojega je ovo novinarsko pitanje u najmanju ruku isprovociralo. 

Naglasio je kako za bilo kakvu štetu koju građani primijete na području grada nakon potresa trebaju dojaviti nadležnim institucijama kako bi se na to promptno reagiralo.

-Za takve situacije nisu mediji nadležni nego Civilni stožer, njemu se treba javiti, i javni brojevi kojima se treba to prijaviti, kao i službeni e-mail pomoću kojeg možete komunicirati bilo kakvo oštećenje, a onda kada službe utvrde stanje, mi ćemo gledati sanaciju bez obzira na vlasništvo mi ćemo reagirati  - kazao je Krešimir Ačkar.

Podijeli