Novosti Sport Događanja

Dvorana "Kumičića" oštećena u potresu, nije sigurna za korištenje

06.01.2021. / Ivana Ćurić

Školska dvorana OŠ Eugena Kumičića toliko je oštećena u potresu da je proglašena privremeno neupotrebljivom.

Statičari koji još imaju posla u procjenama štete na objektima na velikogoričkom području, iz dana u dan potvrđuju koliko je potres ostavio posljedica i u našem gradu. Najnoviji primjer koji to potvrđuje Kumičičeva je školska dvorana koja je do daljnjeg van uporabe.

-Statičari su obišli našu školu i utvrdili kako je dvorana privremeno neupotrebljiva,nije sigurna za korištenje. Sve je oštećeno, zidovi su popucali, dva nosiva stupova su dosta oštećena, na podu je veće ulegnuće i potrebna je rekonstrukcija-potvrdila nam je ravnateljica Snježana Ruklić.

Tako će pri povratku u školske klupe učenici "Kumičića" tjelesnu i zdravstvenu kulturu imati na prilagođen način i van dvoranskog parketa. Kada se izradi procjena troškove obnove znat će se sigurno hoće li se i kada postojeća dvorana obnoviti ili će povoljnije biti napraviti novu.

 

Galerija slika

Dvorana "Kumičića" oštećena u potresu, nije sigurna za korištenje Dvorana "Kumičića" oštećena u potresu, nije sigurna za korištenje Dvorana "Kumičića" oštećena u potresu, nije sigurna za korištenje Dvorana "Kumičića" oštećena u potresu, nije sigurna za korištenje Dvorana "Kumičića" oštećena u potresu, nije sigurna za korištenje Dvorana "Kumičića" oštećena u potresu, nije sigurna za korištenje

Podijeli