Obavijesti Video Pretražite Navigacija
EPICENTAR POTRESA

Brest Pokupski strepi nakon potresa: ''Odjednom je zahukalo i ja sam povikao - evo ga, evo ga, bježi!''

U Brestu Pokupskom u večerašnjem potresu ponovno se oštetio krov Društvenog doma. Mnoge građevine koje su dosad imale žutu oznaku, vrlo vjerojatno će istu promijeniti, ali, nažalost, u crvenu.

Situacija u Brestu Pokupskom nije nimalo ugodna. Prema nekim mobilnim aplikacijama, upravo je tamo bio epicentar večerašnjeg potresa magnitude 5,0 po Richteru koji je zatresao područje nešto nakon 18 sati.

Mještanin Darko Hrnčavić rekao je da je stanovnicima već dosta potresa, u trenutku kada je zatreslo bili su pokraj Društvenog doma. 

''Doživjeli smo ga dosta emotivno, uzdrmano i prestrašeno, već nam je dosta sve ovoga'', rekao je Hrnčević.

Pročitajte i ovo Darinko Dumbović, gradonačelnik Petrinje NEMA OZLIJEĐENIH Petrinja pod blokadom, gradonačelnik ne isključuje mogućnost evakuacije: "Moramo se dislocirati iz strogog centra grada"

Danas su dobili humanitarnu pomoć i dijelili su je ljudima, a nekoliko trenutaka prije potresa htjeli su je prenijeti u Društveni dom kojemu je prije nekoliko dana saniran krov. No potres ih je zaustavio: "Odjednom je zahukalo i ja sam vikao - evo ga, evo ga, bježi!". Krov Doma je opet uništen i potrebna je nova sanacija.

''Svi su živi i zdravi, nitko nije nastradao, ali novih oštećenja ima'', govori.

Zgrade koje su bile pod žutom zvjezdicom, nakon novog potresa, teško da će tako i ostati. Mjesto pripada pod Grad Petrinju, no mještani nisu primijetili da dolazi velik broj volontera.

''Nisam baš nekoga puno primijetio ovdje, bio je gradonačelnik neki dan. Vidio je da smo se mi vrlo dobro organizirali i izgleda da je to prepustio nama da to i dalje funkcionira'', komentirao je Darko.

Pročitajte i ovo Stanovnik Mečenčana o rupama Još i to... Mečenčani u strahu od rupa koje su se otvorile u tlu, ima ih više od 10: "U svakom trenutku nečija kuća može propasti! Kako ćemo to izdržati, ne znam..."

Sve što mještani Bresta Pokupskog žele jest mirnu i tihu noć, bez dodatnih novih potresa. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene