Novosti Sport Događanja

Veliki odaziv na akcije, žene sve brojnije među darivateljima! "Prekrasno je vidjeti dame koje dolaze prvi put"

07.01.2021. / Petar Brnada

Posljednjih desetak dana svi mi nastojimo dati nešto bolje i više od sebe. Dok jedni već desetak dana volontiraju na potresom pogođenim područjima, drugi marljivo prikupljaju humanitarnu pomoć, a vrlo suosjećajnima ponovno su se pokazali darivatelji krvi među kojima su se ovog puta našli i oni naši sugrađani koji su se na to dobro djelo odlučili po prvi puta i tako postali dio velike i ponosne obitelji darivatelja.

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica prema svom planu rada početkom 2021. godine krenulo je u još jednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja se, s obzirom na okolnosti koje su nas zatekle krajem 2020. godine, pokazala iznimno potrebnom i pravovremenom.

Akcija je krenula u ponedjeljak, kada ni hladno i vlažno jutro nije spriječilo darivatelje da se odazovu pozivu na darivanje krvi već su strpljivo čekali svoj red. Prvog dana pristupilo je 95 darivatelja, a prikupljeno je 77 doza krvi. Darivanje se nastavilo odmah idućeg dana, a zbog jučerašnjeg blagdana Sveta tri kralja napravljena je mala pauza tako da se zadnji siječanjski termin darivanja krvi održava danas od 13 do 18:50 sati s pauzom od 14:45 do 15:30 sati.

Iz Crvenog križa kažu da se akcijama sve češće odazivaju žene, ali i naglašavaju da im je uvijek posebno drago vidjeti one naše sugrađanke koje se odazivaju po prvi put.

-Kapa do poda našim goričkim darivateljima! Poslali smo poziv i oni su se i na drugi dan akcije odazvali u velikom broju. Iako su žene sve brojnije među darivateljima krvi, uvijek nam je prekrasno i veliko veselje vidjeti dame koje se odluče po 1. put darovati krv. Ponosni smo na Vas- poručili su iz Crvenog križa.

Galerija slika

Veliki odaziv na akcije, žene sve brojnije među darivateljima! "Prekrasno je vidjeti dame koje dolaze prvi put" Veliki odaziv na akcije, žene sve brojnije među darivateljima! "Prekrasno je vidjeti dame koje dolaze prvi put" Veliki odaziv na akcije, žene sve brojnije među darivateljima! "Prekrasno je vidjeti dame koje dolaze prvi put" Veliki odaziv na akcije, žene sve brojnije među darivateljima! "Prekrasno je vidjeti dame koje dolaze prvi put" Veliki odaziv na akcije, žene sve brojnije među darivateljima! "Prekrasno je vidjeti dame koje dolaze prvi put" Veliki odaziv na akcije, žene sve brojnije među darivateljima! "Prekrasno je vidjeti dame koje dolaze prvi put" Veliki odaziv na akcije, žene sve brojnije među darivateljima! "Prekrasno je vidjeti dame koje dolaze prvi put" Veliki odaziv na akcije, žene sve brojnije među darivateljima! "Prekrasno je vidjeti dame koje dolaze prvi put" Veliki odaziv na akcije, žene sve brojnije među darivateljima! "Prekrasno je vidjeti dame koje dolaze prvi put"

Podijeli