Novosti Sport Događanja

Počelo cijepljenje zdravstvenih djelatnika u Domu zdravlja, voditeljica Zrno otkriva kakav je odaziv

07.01.2021. / Redakcija

Nakon što su protiv koronavirusa cijepljeni djelatnici hitne medicinske pomoći te štićenici i djelatnici domova za starije na goričkom području, u utorak je, također na dobrovoljnoj bazi, krenulo cijepljenje zdravstvenih djelatnika u ispostavi Doma zdravlja Velika Gorica.

Doznajemo da je u prvom paketu stiglo 40 doza. Prvih 30-ak djelatnika već je primilo cjepivo, a danas i sutra će i preostalih 10.

-Počeli smo 5. siječnja i cijepit ćemo danas i sutra jer smo nabavili 40 doza. Sve ćemo ih potrošiti, to je sigurno. Još uvijek su neki djelatnici na godišnjem odmoru pa će se cijepiti kada se vrate na posao. Ono što je najbitnije od svega, nitko nije imao ama baš nikakvu reakciju na cjepivo- kazala nam je voditeljica ispostave Ljubica Zrno.

Iako je u početku većina djelatnika Doma zdravlja skeptično gledala na cijepljenje, Zrno nam kaže da su u međuvremenu promijenili mišljenje te da je odaziv jako dobar.

-Kada sam pravila prvi popis javilo se samo šestero djelatnika i onda je još dvoje preboljelo koronu pa su ispali s popisa. No, kada smo počeli direktno cijepiti dolazili su djelatnici i pocijepili smo ih u roku dva sata. Neki se još nećkaju, ali cjepiva će sigurno biti. Netko promijeni mišljenje u negativno, a netko u pozitivno. Kako je odaziv dobar očekujemo da epidemiološka situacija bude puno bolja. Razvijat će se imunitet i to je vrlo dobro- kazala nam je Zrno.

Kako nam objašnjava Zrno, onog momenta kada se cjepivo razrijedi mora se potrošiti u roku 5 dana, a nakon što s cijepljenjem završe u Domu zdravlja koji ima oko 150 djelatnika, na red dolaze građani sa kroničnim bolestima i ugroženim zdravljem. Četvrta faza obuhvatit će sve ostale stanovnike koji se žele cijepiti.

-Nitko tko se bude želio cijepiti neće ostati bez cjepiva. Što se tiče naših djelatnika, svi bi trebali primiti cjepivo, a mi ih ne razdvajamo na privatne i koncesionare budući da je posrijedi Zakon o zaštiti zdravlja pučanstva. Bitno nam je da svi dobiju cjepivo. Domovi na našem području, njihovi štićenici i zaposlenici- svi koji su željeli su se cijepili. Za one koji su preboljeli koronu, kroz šest mjeseci će sigurno biti dovoljno cjepiva- naglasila je voditeljica Zrno.

Podijeli