Novosti Sport Događanja

Gorički vatrogasci na dislokaciji u Glini, neumorni su i brojni volonteri

09.01.2021. / Ivana Ćurić

Tijekom jučerašnjeg dana u Glinu i na glinsko područje stigao je poveći broj vatrogasaca Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice koji pomažu uklanjati preostale opasnosti izazvane potresima.

-Dok je naša posada autoljestve obavljala poslove koji su isključivo u njihovoj domeni, brojni vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava su dali svoj maksimum uklanjajući preostale opasnosti izazvane kobnim potresom. Ovim putem zahvaljujemo svim članovima VZ GVG koji su sudjelovali u ovoj akciji, kao i svim ostalim dobrovoljcima koji su i danas, kao i svih ovih dana, bili na terenu i obavljali svoju dužnost na nesebičan i vrlo odgovoran način-poručili su iz VZ GVG-a.

Ovo je druga dislokacija goričkih vatrogasaca. Prvi put na ispomoć u Sisačko-moslavačku županiju su se uputili na poziv zapovjednika VZ zagrebačke županije nakon potresa 29. prosinca. Tada je interveniralo deset vatrogasaca iz DVD-a Buševec i DVD-a Ribnica. Jučerašnja dislokacija organizirana je također na poziv županijskog zapovjednika.

-Poslali smo 32 vatrogasaca iz DVD-a Novo Čiče, Ribnica, Kurilovec, Gradići, Lukavec i Kuče te JVP s kombi vozilima, jednim navalnim vozilom te s vozilom vatrogasnih ljestava iz JVP. Ekipe su se nakon odrađenih poslova, na kraju dana sretno vratile kući- rekao je za VGdanas predsjednik Vatrogasne zajednice Dalibor Mrakovčić.

 


Građani i dalje u akciji

Brojni volonteri samoinicijativno su se organizirali te i dalje pomažu u Sisačko-moslavačkoj županiji o čemu smo pisali OVDJE.

-Danas smo odradili potez Gornje Taborište - Petrinja - Sisak - Buševec. Opet se poskidalo nekoliko dimnjaka i popravilo tucet krovova...NEMA PREDAJE, svaka čast svima za danas. Koliko vidim ima puno ekipa od svuda koje su se dobro organizirale i pomažu ljudima kroz razne građevinske radove i svaka im čast. Za vikend će dio ekipe malo odahnuti i napuniti baterije za ponedjeljak pošto se ide u Glinu, a dio ekipe ide na teren, pa tko hoće.. ima posla! U ponedjeljak je opet okupljanje u 8:30 u Radićevom Odvojku 35 i krećemo u akciju, pa tko može neka dođe!!!-poručio je Domagoj iz goričke ekipe koja je spremna pomoći svakog dana gdje god ih zatrebaju.

 

Galerija slika

Gorički vatrogasci na dislokaciji u Glini, neumorni su i brojni volonteri Gorički vatrogasci na dislokaciji u Glini, neumorni su i brojni volonteri Gorički vatrogasci na dislokaciji u Glini, neumorni su i brojni volonteri Gorički vatrogasci na dislokaciji u Glini, neumorni su i brojni volonteri Gorički vatrogasci na dislokaciji u Glini, neumorni su i brojni volonteri Gorički vatrogasci na dislokaciji u Glini, neumorni su i brojni volonteri Gorički vatrogasci na dislokaciji u Glini, neumorni su i brojni volonteri Gorički vatrogasci na dislokaciji u Glini, neumorni su i brojni volonteri

Podijeli