Novosti Sport Događanja

Batur sa zvukom sirene pogodio tricu za slavlje u Sinju i vodeće mjesto na ljestvici!

09.01.2021. / Damir Žbulj

Znali su košarkaši Gorice kako ih u Sinju neće čekati lagan posao, ali da će za pobjedu morati pogoditi tricu s istekom vremena nisu mogli očekivati!

Prvo poluvrijeme okršaja s Alkarom podsjetilo je na dvoboj u Šibeniku od prije nekoliko dana. Puno toga nije funkcioniralo, Sesarova ekipa je u drugoj dionici zabila samo devet poena, pa je domaćin svoju dobru igru okrunio i dvoznamenkastom razlikom. Na veliki predah se odlazi sa 33:24 za Alkar.

Međutim, borbeni Bikovi briljiraju u trećoj četvrtini, Mašić počinje pogađati trice, raspucao se i Kalajžić, pomogli su i Baković i Kapusta i gosti hvataju priključak, ali i preuzimaju vodstvo. U posljednjih deset minuta ulazi se s minimalnim vodstvom Goričana...

Velika borba vodila se sve do same završnice. Izgledalo je kako će dva promašena slobodna bacanja Bakovića 20 sekundi prije kraja kod 71:69 za Sinjane biti ključna. čak je i Batur uhvatio skok u napadu, ali niti nije uspio ubaciti loptu kroz obruč.

Srećom pa niti igrači Alkara nisu imali mirnu ruku u završnici. Varance i Echols Naba Terek ponudili su priliku, a Gorica je to objeručke prihvatila.


Ostalo je pet sekundi vremena, Kalajžić je povukao zadnji napad, sam je na trici ostao Batur i majstorski pogodio sa zvukom sirene za konačnih 73:74 i erupciju oduševljenja gostujućih igrača i stručnog stožera.

Batur je na kraju zabio 11 koševa, uz sedam skokova i četiri asistencije. Kalajžić je dodao 12 poena i pet asistencija, dok je Krešo Ljubičić imao double-double učinak od deset poena i isto toliko uhvaćenih lopti. I Mazalin i Mašić također su još bili dvoznamenkasti s po 11 koševa svaki...

Bila je ovo teška, ali i zaslužena pobjeda Gorice, koja je s odigranom utakmicom više od Zadra preuzela vrh ljestvice HT Premijer lige. U idućem kolu, u nedjelju 17. siječnja, Sesarova družina dočekuje Vrijednosnice Osijek.

Podijeli