Home Gospodarstvo Pozivaju se volonteri koji će educirati umirovljenike i omogućiti im bolju socijalnu...

Pozivaju se volonteri koji će educirati umirovljenike i omogućiti im bolju socijalnu uključenost

Volonteri će kroz projekt održati deset radionica s umirovljenicima područja općina Orle, Kravarsko i Pokupsko, te grada Velike Gorice i Zagreba

PODIJELITE

Projektom „Tko se boji godina još?“ potiče se međugeneracijska suradnja i utjecaj muziko terapije na bolesti demencije i Alzheimera, a u kojem sudjeluje kao partner gorički Centar za kvalitetu života “Forum 50+”. Prije svega, potiče se na uključivost starijih osoba u usvajanje i održavanje komunikacije s njihovim obiteljima – na daljinu!

O principu E-facilitator

Kroz projekt potrebno je osam volontera, koji će, počevši od veljače 2021. godine sa oko 80 umirovljenika sudjelovati u raznim programima. Volonteri će, naravno, prvo proći buku za educiranje svojih korisnika, kako bi ih daljinskim principom kad god to požele, bili socijalno uključeniji, naročito ukoliko žive odvojeno od djece i unučadi.

Volonteri će kroz projekt održati deset radionica s umirovljenicima područja općina Orle, Kravarsko i Pokupsko, te grada Velike Gorice i Zagreba.

Planiraju i zapošljavanje jedne osobe na poziciji projektnog koordinatora Foruma 50+ na pola radnog vremena na gotovo dvije godine.

Nositelj dvogodišnjeg projekta vrijednog 1.702.400,00 kuna je Matica umirovljenika Trnje – Zagreb, kao jedan od partnera je Centar za kvalitetu života “Forum 50+” Velika Gorica, uz karlovačku ustanovu Praxis (učilište za praktična znanja u području nutricionizma, muziko terapije i terapije plesom i pokretom).