Novosti Sport Događanja

Mali zadrugari iz 'Hribara' srcem za Banovinu: „Vidjeli smo da su kreativci, sada vidimo kakvi su humanitarci“

11.01.2021. / Petar Brnada

-U protekla dva mjeseca imali smo priliku vidjeti kakvi su kreativci naši zadrugari. Sada vidimo i kakvi su humanitarci- javljaju iz Zagrebačke županije govoreći o inicijativi koja je krenula iz zaprešićke srednjoškolske učeničke zadruge Ban, a odmah su joj se pridružile i druge zadruge, među kojima su i mali humanitarci iz OŠ Nikole Hribara.

Tako su pomoć za stradale prikupili i marljivo sortirali učenici i voditelji UZ Okić iz OŠ Mihaela Šiloboda, UZ Martinovac iz OŠ Ivana Benkovića iz Dugog Sela, UZ Suncokreti Centra za odgoj i obrazovanje Lug iz Samobora, UZ Baltazar OŠ Ivana Perkovca iz Šenkovca, UZ Breza OŠ Nikole Hribara iz Velike Gorice, UZ Sunce OŠ Ante Kovačića iz Marije Gorice te Dječji vrtić Vrtuljak iz Zaprešića.

Skupljalo se na nekoliko lokacija i to ciljano onih artikala koji su bili najpotrebniji - posteljine, deka, deterdženta za rublje i suđe, higijenskih potrepština, grijalica, rešoa za kuhanje, pećnica, gumenih čizmi i dr., a sva pomoć podijeljena je potrebitima u Glini.

-Glina je grad hrvatske himne i bana Josipa Jelačića, a Učenička zadruga SŠ Ban Josip Jelačić iz Zaprešića nosi upravo to ime. Iako nam to nije bilo ni na kraj pameti kad smo krenuli u akciju, poveznica se nametnula sama od sebe. Mostovi spajaju jednu obalu s drugom, premošćuju bujne tokove, izdržavaju razorne potrese, oni stvaraju povjerenje i sigurnost, ubrzavaju želje, udaljuju različitosti. Tako smo i mi krenuli graditi novi most između zadrugara Zagrebačke županije i Gline!- poručili su zadrugari iz Zaprešića.

Foto: Zagrebačka županija

Galerija slika

Mali zadrugari iz 'Hribara' srcem za Banovinu: „Vidjeli smo da su kreativci, sada vidimo kakvi su humanitarci“ Mali zadrugari iz 'Hribara' srcem za Banovinu: „Vidjeli smo da su kreativci, sada vidimo kakvi su humanitarci“ Mali zadrugari iz 'Hribara' srcem za Banovinu: „Vidjeli smo da su kreativci, sada vidimo kakvi su humanitarci“ Mali zadrugari iz 'Hribara' srcem za Banovinu: „Vidjeli smo da su kreativci, sada vidimo kakvi su humanitarci“

Podijeli