Novosti Sport Događanja

Crveni križ apelira: Ne donosite odjeću, zatrpani smo!

12.01.2021. / Redakcija

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice prisutna je bila i ravnateljica Crvenog križa Velike Gorice Renata Deak koja je istaknula što građani mogu još donirati, a što apelira da se ne donosi kao donacija.

Volonteri GDCK Velika Gorica neumorno djeluju na potresom pogođenim područjima, ne samo na području Velike Gorice i susjednih općina već i u Sisačko-moslavačkoj županiji. Na današnjem susretu naglasak je ipak bio na širem goričkom području.

- Cijelo vrijeme surađujemo s mjesnim odborima kako bi došli do ljudi koji stvarno trebaju pomoć, donosimo hranu na tjednoj bazi kao i higijenske potrepštine i sve što trebaju. Imamo dobru suradnju u općinama Kravarsko i Pokupsko, u stalnom smo kontaktu bilo što da trebaju tamošnji mještani, tu smo. Ovim putem molimo građane da ne donose robu više jer smo zatrpani, a Sisak, Petrinja i Glina više odjeću ne primaju-naglasila je ravnateljica Deak.

Dodajmo kako u prostorije goričkog Crvenog križa u Cvjetnom naselju možete i dalje donijeti svakog radnog dana od 8:00 do 15:00 sati hranu i higijenske potrepštine.

-Prikupljena pomoć će se sortirati i napravit će se paketi koji će se proslijediti građanima pogođenima potresom-naglasili su iz GDCK Velika Gorica.

Podijeli