Home Gospodarstvo Od danas dostupna aplikacija za prijavu šteta poljoprivrednih gospodarstava

Od danas dostupna aplikacija za prijavu šteta poljoprivrednih gospodarstava

Do sada su ustanovljena oštećenja kod 1280 poljoprivrednika. Osigurano je premještanje 271 grla stoke s 41 PG-a te je ukupno posredovano u prodaji 114 grla svih vrsta i kategorija stoke

PODIJELITE
Foto: ilustracija

Djelatnici Ministarstva poljoprivrede i HAPIH-a pomažu poljoprivrednim proizvođačima na područjima pogođenim potresom kroz čitav niz aktivnosti kako bi se umanjile posljedice potresa i čim prije uspostavila i nastavila poljoprivredna proizvodnja, a od sada je dostupna i aplikacija za prijavu šteta na poljoprivrednim gospodarstvima.

Registrirani poljoprivrednici mogu putem ove aplikacije, osim oštećenja poljoprivrednih resursa (gospodarskih zgrada i objekata, poljoprivrednih površina i stoke), prijaviti i potrebe za stočnom hranom, izmještanjem stoke, kao i poteškoće sa prodajom poljoprivrednih proizvoda.

Podaci koji su već prikupljeni dosadašnjim obilaskom terena poljoprivrednih savjetnika bit će uneseni u aplikaciju i koristit će se u svrhu pripreme i provedbe mjera namijenjenih obnovi poljoprivrednog potencijala, koja će se financirati iz Programa ruralnog razvoja.

Kontakti za prijavu šteta poljoprivrednih gospodarstava

Obrazac za prijavu štete na poljoprivrednim gospodarstvima nalazi se OVDJE.

Svim poljoprivrednicima koji nisu u mogućnosti sami prijaviti štetu na raspolaganju stoje poljoprivredni savjetnici putem telefonskih brojeva.

1. Ivan Danjek, 091 4882 715
2. Jasmina Vagan, 099 4926 460
3. Davorin Hrsto, 091 4882 803

U ovom trenutku Ministarstvo poljoprivrede i HAPIH uspostavili su kontakt s 3017 poljoprivrednih gospodarstava u Sisačko-moslavačkoj županiji, od kojih je polovina i fizički obiđeno na terenu te su ustanovljena oštećenja na gospodarskim objektima kod 1280 PG-ova, mehanizacije i strojeva kod 176 PG-ova i na proizvodnim površinama kod 47 PG-ova. Osigurano je premještanje 271 grla stoke s 41 PG-a te je ukupno posredovano u prodaji 114 grla svih vrsta i kategorija stoke.