Novosti Sport Događanja

Vrtići sigurni: Završavaju se radovi u Vukovini, manja sanacija u Velikoj Mlaki

14.01.2021. / Ivana Ćurić

U današnjem obilasku gradskih vrtića provjerena je većina objekta, statičari su obišli objekte zajedno s v.d. gradonačelnika Krešimirom Ačkarom i ravnateljicama goričkih vrtića.

Šteta od potresa nastala je na područnim objektima Dječjeg vrtića Velika Gorica u Buševcu i Vukovini. Zbog toga su neke odgojne skupine iz ovih vrtića prebačene početkom sječnja u centralni objekt u Pucekovićevu, tamo još ovog tjedna program polaze dvije skupine iz objekta u Vukovini gdje je nastalo oštećenje stropa.

-Objekt u Buševcu redovno radi od ovog ponedjeljka jer su radovi završeni prošli vikend. Radovi u Vukovini se danas privode kraju, pa su dvije odgojne skupine još ovaj tjedan u centralnom objektu u Pucekovićevoj. Od ponedjeljka, 18. siječnja nastavljaju s radom u vrtiću u Vukovini. Uspjeli smo sve sanirati, srećom nije bilo ništa strašno, preostaje nam ovaj tjedan počistiti sve i vratiti namještaj kako bismo od ponedjeljka krenuli s radom u punom kapacitetu-potvrdila nam je Irena Kozmić, ravnateljica Dječjeg vrtića Velika Gorica.

Manja šteta nastala je i na područnom objektu DV Lojtrica u Velikoj Mlaki.

-U područnom objektu u Velikoj Mlaki, u staroj školi, nakon potresa su nastale dvije manje pukotine, i na katu se vidi kao crtica na stropu di je popucala boja, no tu će samo staviti mrežicu i brzo sanirati, statičari su obišli objekt i dobio je zelenu naljepnice, spreman za uporabu. Drugih oštećenja nije bilo na našim objektima, a sutra ujutro će još objekte u Gradićima i Mičevcu, vidljivih oštećenja nema, no obići će ih da budemo sigurni-rekla nam je Ljuba Brnadić, ravnateljica DV Lojtrica.

Objekti Dječjeg vrtića Žirek u potresima nisu zadobili nikakva oštećenja.

-Srećom na našim objektima nije bilo štete, obišao ih je statičar i potvrdio da su sigurni.Dobili smo zelene naljepnice -kratko je prokomentirala ravnateljica DV Žirek Sandra Crnić.

 

Podijeli