Novosti Sport Događanja

Provalniku uhvaćenom u Kobiliću pomagala su još dvojica, policija potvrdila da su i dalje u bijegu

18.01.2021. / Petar Brnada

Lopov (65) koji je pod okriljem noći u subotu provalio u kuću u Kobiliću nije djelovao sam, doznajemo jutros u PP Velika Gorica.

Kako smo izvijestili u subotu, muškarac je oko 01:20 sati u noći provalio u obiteljsku kuću no brzom reakcijom velikogoričke policije odmah je uhvaćen. Iz policije su naglasili da su morali upotrijebiti sredstva prisile kako bi spriječili provalnikov bijeg. Jutros smo saznali da su uz njega u kući bila još dvojica provalnika koji su uspjeli pobjeći u mrak.

Policijska postaja zaprimila je dojavu građana koji je dojavio da je u Kobiliću uočio trojicu muškaraca koji preskaču ogradu te ulaze u kuću za koju zna da u njoj trenutno nitko ne živi s obzirom da se stanari nalaze u inozemstvu.

-Brzom reakcijom policije, uhvaćen je jedan od počinitelja, a radilo se o pravom bijegu. Naime, s mjesta događaja svi su se razbježali, a morate uzeti u obzir da govorimo o pola 2 ujutro što znači da je bio mrkli mrak. Policijski službenici u neposrednoj blizini kuće uhitili su 65-godišnjeg muškarca s područja nove Gradiške, a obradom mjesta događaja utvrđeno je da su počinitelji izvršili provalu u kuću no zbog dolaska policije morali su pobjeći- rekao nam je inspektor Nikica Ljubanović.

S obzirom da se vlasnik kuće nalazi na radu u inozemstvu još nije poznato je li iz kuće nešto otuđeno. To će se utvrditi tek po dolasku vlasnika, a kuća do tada ostaje zapečaćena.

-Počinitelj je nakon što je uhićen i nakon što je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje predan pritvorskome nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici- kazao nam je inspektor Ljubanović.

Podijeli