Novosti Sport Događanja

Goričanin (42) predao veću količinu petardi i raketa: „Vidio sam apele u medijima, iz solidarnosti nisam htio pucati“

18.01.2021. / Petar Brnada

Čini se da su apeli vezani uz nekorištenje pirotehničkih sredstava uoči i za vrijeme proslave Nove godine na goričkom području ipak urodili plodom. U policijskoj postaji Velika Gorica doznali smo da je proteklog petka 42-godišnji Velikogoričanin u postaju donio 70-ak komada raznih pirotehničkih sredstava koje je osobno nabavio te planirao ispucati slaveći Novu godinu.

No, kako je i sam kazao, čitajući javne apele objavljene u medijima da se zbog potresa koji nas je zadesio par dana ranije kao i stresa koji je prouzročio, suzdržimo od pucanja, buke i detonacija.

-Građanin je pristupio u policijsku postaju te dragovoljno predao oko 70-ak komada raznoraznih pirotehničkih sredstava koje je on osobno kupio ranije jer je mislio veseliti se i pucati za vrijeme dočeka Nove godine. No nije ih iskoristio iz razloga što je u medijima vidio apel prema građanima da se pirotehnička sredstva ne koriste iz solidarnosti prema građanima Sisačko-moslavačke županije te ostalih područja koja su stradala u potresu dva dana prije dočeka Nove godine- rekli su iz PP Velika Gorica i dodali da je u njegovom arsenalu bilo petardi, raketa i raznoraznih pirotehničkih sredstava.

Iz goričke policije poručili su da je čin našeg 42-godišnjeg sugrađanina za svaku pohvalu.

Podijeli