pravovremena reakcija

[FOTO/VIDEO] Vatra progutala kuću kod Velike Gorice, umirovljenica spašena u posljednji trenutak

18.01.2021 u 12:48

  • +7

Požar kuće u Petrovini Turopoljskoj

Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak

Bionic
Reading

Zahvaljujući velikogoričkim vatrogascima teža tragedija spriječena je jutros u u Petrovini Turopoljskoj kod Velika Gorice

Kako javlja Jutarnji.hr, oko 5.15 sati u Petrovinskoj ulici u Petrovini Turopoljskoj je na još uvijek neutvrđeni način izbio požar na obiteljskoj kući 71-godišnje umirovljenice. Vatrena stihija se brzo proširila na cijelu konstrukciju te kompletno uništila dom. U zadnji čas je spašena vremešna vlasnica kuće, a u tijeku je policijski očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do požara.

Video: Matija Habljak/PIXSELL

'U kućanstvima koja se griju na kruta goriva postoji veća opasnost od nastajanja požara radi neodržavanja dimovodnih kanala, neodržavanja peći i grijalica te neodgovornog rukovanja istim. Čim zima pokaže svoje zube, to još više dolazi do izražaja i nažalost učestale su ovakve slike. Upozoravamo građane da pažljivo i odgovorno rukuju sa svojim pećima i grijalicama te ih konstantno održavaju da se izbjegnu nemili događaji. Današnja intervencija je srećom završila samo s materijalnom štetom, a malo je nedostajalo za koban ishod. Odgovornost prema sebi je odgovornost prema drugima', poručuju iz JVP Velika Gorica.