FOTO: Za sport i rekreaciju u Velikoj Gorici osigurano više od 12 milijuna kuna

V.d. gradonačelnika Velike Gorice, Krešimir Ačkar potpisao je s predstavnicima Zajednice športskih udruga, Športsko rekreativnog saveza, Sportskog saveza osoba s invaliditetom i Školskog sportskog saveza Ugovore o korištenju sredstava, koje je Grad osigurao u svome proračunu
DSC_9327

V.d. gradonačelnika Velike Gorice, Krešimir Ačkar potpisao je s predstavnicima Zajednice športskih udruga, Športsko rekreativnog saveza, Sportskog saveza osoba s invaliditetom i Školskog sportskog saveza Ugovore o korištenju sredstava, koje je Grad osigurao u svome proračunu. Ukupan iznos za ova četiri saveza iznosi 12,4 milijuna kuna, dok ukupna izdvajanja za sport iznose 21,5 milijuna kuna.

-Raduje me što se unazad nekoliko godina povećao broj saveza u našem gradu, jer su se pojavili Školski savez i rekreativci. Sve ono što vi radite jedna je promocija Velike Gorice, jer tako stvarate sliku poželjnijeg grada za život- istaknuo je Ačkar, rekavši kako je u goričkom sportu oduvijek bilo jako puno pozitivnih stvari.

-Kvaliteta je došla do izražaja, pogotovo rezultatima naših prvoligaša. To je nešto što ćemo njegovati i dalje. Ove godine nastavljamo s ulaganjima pa ćemo tako u Vukovini postaviti umjetnu travu, urediti igralište u Bratstvu te izgraditi novo polivalentno igralište u Podbrežnici- kazao je Ačkar, pohvalivši rad Saveza, jer svojim rezultatima opravdali su sva ulaganja.

Predstavnici Saveza odreda su se zahvalili na dosadašnjoj, ali i budućoj suradnji, jer svih ovih godina Grad je bio suport na koji su se mogli osloniti u svakom trenutku.

Zajednica športskih udruga za svoj je rad u 2021. godini dobila 11,9 milijuna kuna, Športsko-rekreativni savez 126 tisuća kuna, Sportski savez osoba s invaliditetom 280 tisuća kuna, a Školski sportski savez 105 tisuća kuna.

Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Sport
Velika Gorica
Zagrebačka županija