Novosti Sport Događanja

Nova provala u Ulici Seljine brigade, lopov ušao kroz prozor i odnio gotovinu i nakit

19.01.2021. / Petar Brnada

U Ulici Seljine brigade u subotu je zabilježena nova provala u obiteljsku kuću. Provalnik je u večernjim satima upao u kuću 44-godišnje žene i to tako da se popeo do prozora u visokom prizemlju koji se nalazi na više od dva metra od tla. Zavlačenjem prikladnog alata obio je i otvorio prozor te ušao u kuću.

Po ulasku je provalnik ispremetao stvari i izvršio krađu gotovine u iznosu od 500 kuna u raznim apoenima te manju količinu zlatnog nakita, a sve se zbilo u periodu od 17:20 do 19 sati.

-Šteta iznosi nešto više od 1000 kuna, no progon je predviđen po službenoj dužnosti s obzirom da je sama kvalifikacija kaznenog djela teška krađa, a pri čemu je progon predviđen isključivo po službenoj dužnosti- rekli su nam u policiji.

Podsjetimo, lopovi su u Ulici Seljine brigade bili aktivni i 23. prosinca kada su također u večernjim satima provalili u kuću 41-godišnjeg muškarca.

Nepoznati počinitelj tada je došao do prozora prizemnog dijela kuće kojega je potom i obio zavlačenjem alata. Nakon što je ušao u kuću lopov se kretao po prostorijama te izvršio krađu novca u kunama i eurima.

Uz to, sa sobom je odnio i nešto zlatnog i srebrnog nakita, a šteta ovim kaznenim djelom procijenjena je na desetak tisuća kuna.

Podijeli