KREŠIMIR AČKAR IZ SABORA: Škola u Dubrancu na “aktualnom prijepodnevu”

Proljetno zasjedanje Sabora započelo je 'aktualnim prijepodnevon', a svoje je pitanje ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu uputio i Krešimir Ačkar
Zagreb: Aktualnim prijepodnevnom počela 6. sjednica Hrvatskog sabora Sanjin Strukic/PIXSELL

Proljetno zasjedanje Sabora započelo je ‘aktualnim prijepodnevon’, a svoje je pitanje ministru obrazovanja Radovanu Fuchsu uputio i Krešimir Ačkar. On se u svom pitanju osvrnuo na početak nastave u drugom polugodištu.

-Nažalost uz pandemiju COVIDA-19 dogodio se i razoran potres u središnjoj Hrvatskoj, koji je otežao već znatno otežanu organizacijski školsku godinu. Ono što smo u Velikoj Gorici osjetili, je da smo ostali bez škole u Dubrancu. Već ste poduzeli timove i reakcije koje bi nam mogle olakšati budućnost u onim školama koje nisu u funkciju na tim područjima. Mene zanima koje ste aktivnosti poduzeli kako bi učenici dobili primjereno obrazovanje unatoč koroni i potresu- upitao je saborski zastupnik i v.d. gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs odgovorio mu je kako Ministarstvo radi sve kako bi sva djeca u Hrvatskoj dobila što bolje obrazovanje u ovoj izrazito vremenitoj godini.

-Omogućili smo da imamo što je to više moguće sinkroniziranu nastavu. Napravljeno je 4 tisuće tih lekcija, a na tjednoj bazi se snima 200 lekcija, što se kasnije koristi u školama. Pojačali smo i distribuciju tehničkih pomagala, pa je tako distribuirano tijekom 2020. godine 97 tisuća tableta našim đacima i oko 1700 prijenosnih računala učiteljima i asistentima u nastavi- kazao je ministar Fuchs, istaknuvši kako se jedna ekipa zbog potresa konstantno nalazi u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ačkar je između ostaloga konstatirao kako je nakon Domovinskog rata ovo najteža organizacijska i infrastrukturna godina pred Ministarstvom.

-To odrađujete na visokoj razini i maksimalnim mogućnostima koje su pružene. Nažalost, okviri su jako uski- konstatirao je Ačkar.

Grad
Hrvatska
Izbor urednika
Politika
Velika Gorica
Zagrebačka županija