Novosti Sport Događanja

Što će biti s amaterskim nogometom?

20.01.2021. / Damir Žbulj

Nogometni savez Zagrebačke županije objavio je okvirni kalendar natjecanja za proljetni dio sezone, koja je krajem studenog prekinuta zbog aktualnih pandemijskih mjera Vlade RH i Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Prema nekim naznakama, početkom veljače moglo bi doći do popuštanja mjera pa bi se amaterskim sportskim klubovima dopustilo treniranje, što je prvi preduvjet da natjecanje krene prema planu i programu i da se nadoknade propuštene i odgođene utakmice.

Jedinstvena županijska nogometna liga i 1. ŽNL Istok trebale bi se nastaviti 6./7. ožujka, a posljednje kolo predviđeno je za sredinu lipnja.

U Kupu NSZŽ treće kolo na rasporedu je 28. travnja, polufinala su zakazana za 12. svibnja, a finale bi se igralo 8. lipnja.

Natjecanje u 2. ŽNL Istok nastavilo bi se sredinom ožujka (13./14.03.), a završilo bi 6. lipnja.

Svi detalji bit će poznati do 15. veljače, kad u JŽNL i 1. ŽNL Istok klubovi moraju održati svoje Plenume.

Na ljestvici 3. HNL Središte Kurilovec je trenutno na drugoj poziciji s 33 osvojena boda, jednim manje od vodećeg Jaruna.

Jesenski prvak 4. NL Središte Zagreb je Lukavec s 41 osvojenim bodom u 16 nastupa, Dinamo iz Odranskog Obreža je na trećem mjestu sa sedam bodova zaostatka, Gradići su trenutno šesti s 24 osvojena boda, dok je Odra na 16. poziciji s deset bodova.

U Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi Mraclin je na trećem mjestu s 37 osvojenih bodova, tri manje od vodećeg Samobora. Ban Jelačić iz Vukovine je na sedmoj poziciji s 27 bodova, Polet iz Buševca ima bod manje, dok Turopoljac iz Kuča i Lomnica imaju 24 osvojena boda. Klas iz Mičevca je na 16. mjestu s devet bodova.

Kupa iz Pokupskog je prvi dio sezone 1. ŽNL Istok završila kao druga s 26 bodova, tri manje od Kloštar Ivanića, koji ima jednu odigranu utakmicu više. Vatrogasac iz Kobilića ima 25 bodova, Meštrica tek jedan manje, a odmah iza je i Mladost iz Obrezine (23). Dinamo Hidrel je deveti s 19 bodova, koliko ima i Buna. Posavec je na 13. mjestu s 11 osvojenih bodova.

U 2. ŽNL Istok Turopolje je na drugoj poziciji s 22 osvojena boda. Brcko na vrhu ima 27 bodova, ali i jednu utakmicu više.

(Foto: NK Mraclin)

Podijeli