Home Gospodarstvo Volonterski centar Kupa traži volontere za provođenje aktivnosti i radionica

Volonterski centar Kupa traži volontere za provođenje aktivnosti i radionica

Nastavljajući projekt pridonose informiranju i promociji volonterstva među ruralnim stanovništvom, prije svega Pokupskog te ostalih općina s područja Karlovačke i Zagrebačke županije

PODIJELITE

Volonterski centar Kupa nastavlja svoje aktivnosti kroz dvogodišnji program Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Praksu tako nastavljaju i ove godine sustavnim educiranjem, informiranjem, savjetovanjem i stvaranjem sustava podrške na terenu za razvoj volonterstva u ruralnim zajednicama. Ovime stvaraju i prilike mladima za volontiranje te ih educiraju i poboljšavaju njihove vještine i znanja. Volonteri LAG Vallis Colapis kroz Volonterski centa Kupa dobivaju i Potvrdu o kompetencijama stečenim kroz volontiranje.

S obzirom na to da promoviraju volonterstvo i prilike za volontiranje, pozivaju zainteresirane da im se jave ukoliko žele sudjelovati u provedi projekta kroz volonterski rad na jednoj od četiri volonterske pozicije koje su nam otvorene u sklopu projekta:

  • Asistent_ica za pomoć u učenju: organiziranje i provođenje aktivnosti, radionica i webinara za učenike/mlade
  • Asistent_ica u edukaciji: pomoć u provođenju edukacija za učenike/mlade uz mentorstvo voditelja projekta
  • Koordinator lokalnih volonterskih akcija: pomoć i podrška volonterima i organizatorima volontiranja u provođenju volonterskih akcija
  • Promotor u zajednici: dijeljenje informacija – stvaranje sadržaja za društvene mreže i mrežnu stranicu.

Nastavljajući projekt pridonose informiranju i promociji volonterstva među ruralnim stanovništvom, prije svega Pokupskog, Neretiča, a zatim Rečica, Ozalj i Žakanje, te ostalih općina s područja Karlovačke i Zagrebačke županije.

Dugoročno povećavanje svjesnosti o važnosti volontiranja

Ovim aktivnostima s posebnim fokusom na učenike, mladi će biti informirani o volonterstvu, mogućnostima koje ono nudi za njih te vrednovanju volontiranja kroz Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem. Dugoročno će to povećati broj mladih koji su osviješteni o važnosti volontiranja te će se povećati broj mladih koji volontiraju. Provođenjem pomoći u učenju unaprijedit će se aktivnosti škola te mogućnosti za volonterski angažman pojedincima. Kroz provedbu pomoći u učenju se očekuje da će učenici primatelji instrukcija biti uključeniji te da će lakše svladavati gradivo. Prilika je to i nezaposlenim učiteljima da steknu iskustvo u radu s djecom. Također će provesti i istraživanja, čime će dobiti jasniju i točniju sliku o potrebama korisnika kao i vrijedne podatke za buduće planiranje.

Svi zainteresirani za volontiranje se mogu javiti na dinko.duric@vallis-colapis.hr, dok učenike, mlade, sadašnje i buduće volontere, organizatore volontiranja i one koji će to tek postati, koordinatore volontera educirane u sklopu prijašnjih projekata na području volonterstva pozivaju da se uključe u aktivnosti projekta!