Novosti Sport Događanja

Pobjeda odbojke i sporta: HOK Gorica na juniorskoj državnoj završnici u Zadru

22.01.2021. / Damir Žbulj

U ova izazovna vremena organizacija juniorske državne završnice za odbojkašice veliki je uspjeh i za Hrvatski odbojkaški savez, ali i za sve klubove koji su poslali svoje ekipe u Zadar.

Među njima je bio i Hrvatski odbojkaški klub Gorica, koji je na ovom juniorskom prvenstvu branio boje i našeg grada, ali cijele Zagrebačke županije, kao jedini klub s ovog područja.

Pod vodstvom trenera Luke Bišćana HOK Gorica je u Zadar stigla s izuzetno mladom ekipom, u kojoj su pretežito bile kadetkinje.

Ždrijeb ih nije mazio, u skupini su im suparnice bile puno iskusnije juniorke Zadra i Splita, klubova iz 1. HOL i Supelige, pa je rezultat bio i u neku ruku i očekivan.

Međutim, u razigravanju za pozicije već su djevojkama iz Đakova uzele set, a u konačnici su natjecanje zaključile pobjednički, slavljem nad OŽK Split Volley team, što je bio šećer na kraju ove sportske avanture i najbolji mogući završetak juniorskog prvenstva Hrvatske za mlade Goričanke.

U sastavu HOK Gorica bile su tek dvije juniorke, Dora Ivanković i Helena Senjić, a hrabro su se protiv starijih i iskusnijih suparnica borile i Marta Kitarović, Hana Josić, Ema Đurak, Lea Kordić, Lena Hudan, Lucija Smojić, Mirna Molnar, Katja Cvitanović, Petra Horžić, Mateja Grahovac, Iva Šimunović, Josipa Paviša te Marta Iličić.

VRHUNAC - ZA DVIJE GODINE

I prije odlaska na juniorsku državnu završnicu prvenstveni cilj bio je steći dodatno iskustvo, ali i osjetiti kako je igrati na jednom takvom velikom natjecanju i odmjeriti snage s jačim ekipama protiv kojih HOK Gorica nema prilike igrati kroz tekuću sezonu.

"Kao trener sam zadovoljan sa zalaganjem i ponašanjem igračica. Pokazale su ozbiljnost, motivaciju i spremnost na borbu s jačim protivnicima. Iz utakmice u utakmicu se vidio napredak u igri. Naravno, ovo državno prvenstvo nam je pokazalo u čemu smo dobri, ali jednako tako i stvari koje moramo popraviti..."

"S obzirom na generaciju koju imamo, u klubu smo jako zadovoljni našim prvim nastupom na državnom prvenstvu za juniorke. Ova ekipa bi svoj vrhunac u konkurenciji juniorki trebala dosegnuti za dvije godine te na ovo prvenstvo gledamo kao veliko ulaganje u budućnost kluba. Nastup na ovom prvenstvu će nam biti putokaz u radu i velika motivacija za novi nastup na državnom prvenstvu," osvrnuo se trener Bišćan pa posebno naglasio:

"Ovo sve ne bi bilo moguće bez potpore Uprave kluba, na čelu s dopredsjednicom kluba Diane Reščić Breko koja je bila s nama u Zadru te pružila nam tehničku, logističku i moralnu podršku. Uz to, posebno bih se zahvalio roditeljima koji su nam omogućili nastup na samom natjecanju!"

HVALA RODITELJIMA

S nestrpljenjem se čeka popuštanje epidemioloških mjera i povratak treninzima i natjecanja u svim mlađim dobnim kategorijama i nižim rangovima natjecanja. 

"Prije svega, bez obzira na rezultat koji je drugačijim ždrijebom i malo sreće mogao zasigurno biti i bolji, tehnički direktor Ivica Hrženjak i moja malenkost iznimno smo ponosni na djevojke koje su pokazale ono što je nama kao Klubu najvažnije u ovom trenutku, a to je da su bile primjer sportske odgovornosti i ponašanja na turniru. Ne mogu reći da rezultat nije važan, ali nije bio presudan. U pravilu svi mi priželjkujemo rezultat vrijedan nagrade za trud i rad, rezultat te vrednuje kao igrača i trenera, kao klub, no isto tako treba biti realan u kakvim uvjetima djeca i treneri rade posljednjih godinu dana, pa mi smo se okupili na pripremama za Zadar nakon gotovo mjesec dana stanke, dok je najveći dio juniorskih ekipa s PH-a treniralo cijelo vrijeme, s obzirom na to da nastupaju u najvišem rangu nacionalnog natjecanja i ne podliježu odlukama o obustavi trenažnog procesa," istaknula je Diana Reščić Breko.

"Važno je da nije bilo ozljeda, da su se djevojke međusobno još više povezale, a rezultat će doći, treba vremena i strpljenja, trener Luka s njima lijepo radi. Čestitamo Hrvatskom odbojkaškom savezu i njegovim djelatnicima, odnosno svima koji su bili uključeni u pripremu i provođenje ovako velikog natjecanja u vrijeme pandemije, na uspješno organiziranom turniru. Sve je odrađeno na visokoj razini i u službi zaštite zdravlja svih sudionika. Hvala roditeljima naših djevojaka koji su financijski pomogli da ekipa otputuje u Zadar i naravno bili moralna podrška sve ovo vrijeme i svojoj djeci i nama u Klubu,“ zaključila je jedna od klupskih čelnica.

Naslov juniorskih prvakinja Hrvatske u konkurenciji 23 kluba osvojile su odbojkašice zagrebačke Mladosti ispred HAOK Rijeka CO, dok su broncu na kraju zaslužile juniorke OK Split, protiv kojih su mlade velikogoričke odbojkašice igrale u skupini. Talenta u HOK Gorica itekako ima, samo treba nastaviti marljivo i naporno raditi i trenirati, kad im to prilike dopuste. 

Podijeli