Novosti Sport Događanja

Pridružite se virtualnoj turi i izložbi u Noći muzeja

22.01.2021. / Ivana Ćurić

Noć muzeja neće izostati ni ove godine u Muzeju Turopolja, no s obzirom na "novo normalno" i ovaj događaj održat će se u virtualnom obliku.

Muzej Turopolja tim povodom pripremio je on line izložbu "Jučer, danas, sutra" na kojoj kroz 50-tak fotografija stare jezgre grada Velike Gorice možete vidjeti kako se mijenjala vizura grada od 50-tih pa sve do 80-tih godina prošlog stoljeća. Autori fotografija, poznati velikogorički fotografi, sakupljači slika povijesti i stare gradske arhitekture i jezgre zabilježili su zanimljive trenutke u vremenu, poneke i ključne u razvoju i promjenama unutar samog grada.

-Rušenja, izgradnje, zaustavljeni trenuci u vremenu podsjetnik su na stalnost promjene i opstanak života. I nedavni potres u kojem je stradao i naš Muzej podsjetio nas je na prolaznost i krhkost svega materijalnog i živoga te da sve što čuvamo zapravo služi za sjećanje i podsjećanje. Naša je uloga, uloga kulture, kulturnih ustanova– registrirati, dokumentirati, sačuvati, prezentirati, podržati, održati, potaknuti na razmišljanje, podići iznad traume, održati duh-govori Josipa Matijašić iz Muzeja Turopolja.

Izložba će biti predstavljena i dostupna na webu Muzeja Turopolje, a u sklopu Noći Muzeja koja se održava u petak, 29.siječnja 2021.

Izložbu prati i virtualna interaktivna tura "Ulicama moga grada". Uz zanimljive fotografije i činjenice o gradu Velikoj Gorici i promjenama kroz godine turu je pripremila i vodi izvođačica i glumica Ana Katulić, a uključiti se možete na Noć Muzeja u 18, 19 i 20 sati.

Podijeli