Novosti Sport Događanja

Kalajžić: Na nama je da ponovno pokažemo da možemo igrati sa svima

23.01.2021. / Damir Žbulj

Košarkaše Gorice u banjalučkom Boriku protiv crnogorskog Lovćena 1947 iz Cetinja čeka finalni izazov ovog drugog 'balona' ABA 2 lige. U subotu od 21 sat Sesarovi će igrači pokušati doći do druge pobjede, nakon što su u četvrtak bez borbe upisali prve regionalne bodove.

Baš kao što su Bikovi zbog korone propustili prvi turnir u srpskom Zlatiboru, tako je i sada Rabotnički ostao bez prilike za nastup.

Bez obzira na ishod posljednjeg dvoboja, 'izlet' u Banja Luku donio je Bikovima jedno novo iskustvo...

“U svakom slučaju jedan dobro organiziran turnir. Igraju se jako zanimljive utakmice. Sve su završile u rezultatskom egalu i neizvjesnosti. Na žalost, u prvoj utakmici koju smo igrali protiv Studentskog centra nismo uspjeli zadržati potrebnu dozu koncentracije za sami kraj. Izgubili smo isto u egalu s dva razlike iako smo imali zadnja tri napada. Malo me smeta da nismo uopće uputili loptu prema košu. Međutim, s obzirom na to da nam je prva utakmica, da je to sami ulazak u turnir i da nismo bili u prvom balonu, mogu reći da sam zadovoljan našom prezentacijom,” osvrnuo se još jednom strateg Gorice.

Sesar je najavio i subotnji okršaj s Lovćenom: "To je jedna dobra ekipa s dosta talenta i dosta radna ekipa tako da nam sigurno neće biti lako. Imaju širok roster, čak imaju i jednog igrača koji je prije nekoliko sezona igrao za Goricu, riječ je o Mašanu Vrbici. Dakle, momčad je to koja ima talentiranih i iskusnih igrača, međutim to nisu igrači razine Mornara ili razine Podgorice. U svakom slučaju očekujem jednu zanimljivu utakmicu, kao i sve koje su bile do sada.”

Mate Kalajžić bio je jedan od boljih u porazu od vodećeg podgoričkog Studentskog centra...

“Evo, osjetili smo napokon i mi kako je igrati ovaj turnir. Na žalost otvorili smo porazom. Mislim da je u svemu puno igralo to što nam je prva utakmica. Ušli smo s previše strahopoštovanja prema protivniku, pošto su oni jedina momčad bez poraza i to se odrazilo na početak utakmice. Poslije je teško stizati rezultat cijelu utakmicu i na kraju pobijediti. Bili smo blizu, šteta što je tako završilo,” istaknuo je bek Gorice pa zaključio:

"Lovćen je jedna dobra ekipa, u ovom banjalučkom 'balonu' imaju pobjedu i poraz. Pratili smo obje utakmice i pripremili smo se za njih. Jaki su fizički, s par starijih iskusnijih igrača. Na nama je da pokažemo ponovno da možemo igrati sa svima ovdje!”

Prema rasporedu domaćeg prvenstva Goričani bi dvoboj 19. kola HT Premijer lige trebali igrati u utorak na gostovanju kod Adria Oil Škrljeva.

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)

 

Podijeli