Home Vijesti Od akcije do ljubića: Donosimo preporuke filmova za vikend

Od akcije do ljubića: Donosimo preporuke filmova za vikend

Kao i svakog puta do sada, pronašli smo nešto za svačiji ukus

PODIJELITE
Foto: Pinterest

S obzirom na to da posljednjih mjeseci svi provodimo slobodne dane u toplini vlastitog doma, za vas smo ponovo pripremili preporuke filmskih naslova na TV programu idealne za filmske večeri kod kuće.

Preporuke za subotu

Pijev život, HRT1 u 20.11 sati

Oscarom nagrađeni redatelj Ang Lee donosi veličanstvenu priču prema bestseleru Yann Martela. Ovaj film predstavlja iznimno ostvarenje koje govori o velikim idejama – vjeri, nadi i borbi za opstanak. Pi Patel, sin je čuvara zoološkog vrta. Obitelj se odlučila preseliti iz Indije u Kanadu i kreće na veliko putovanje teretnim brodom. Nakon brodoloma, Pi pluta Tihim oceanom. Njegov suputnik je Bengalski tigar po imenu Richard Parker. Kad je sve što poznaješ izgubljeno ostaje nada koja daje snagu za nemilosrdnu borbu.

Neslomljivi, DomaTV u 21.35 sati

Do tad posve anonimni američki filmaš indijskog podrijetla M. Night Shyamalan iznenada se proslavio triler-hororom “Šesto čulo”, koji mu je donio velike pohvale kritičara i jedan od petnaestak najboljih financijskih rezultata u povijesti prikazivanja u sjevernoameričkoj kino mreži. Sljedeći Shyamalanov projekt, “Neslomljivi”, bio je možda manje atraktivan, ali još ambiciozniji projekt u čijem je podtekstu ponovno bila obiteljska problematika prožeta alijenacijom i anksioznošću, tim nezaobilaznim pratiteljima suvremene egzistencije.

Šifra U.N.C.L.E, NovaTV u 22.50 sati

Što se dogodi kada američki i ruski špijuni ujedine snage? Dogodi se film u stilu Jamesa Bonda koji će vas, osim nabrijanim scenama u kojima ne nedostaje akcije i oružja, nasmijati i zabaviti nadmetanjima tajnih operativaca! U ranim šezdesetima, CIA-in agent Napoleon Solo i KGB-ov operativac Illya Kuryakin sudjeluju u združenoj misiji protiv misteriozne kriminalne organizacije koja pokušava pribaviti nuklearno oružje. Kvalitetna akcija i britki humor ovoga filma osvojit će vas na prvu…

Preporuke za nedjelju

Kišni čovjek, HRT2 u 20.05 sati

Vrlo dobar film s izvrsnim glumcima te odlično gradiranim emotivnim nabojem. Niz scena balansira između komike i tragike zahvaljujući briljantnoj glumi Dustina Hoffmana. Vrlo dobru filmsku fotografiju potpisuje John Seale. Film je 1989. dobio 4 Oscara (D. Hoffman za najbolju mušku ulogu; Barry Levinson za režiju; Ronald Bass i Barry Morrow za scenarij; Mark Johnson za fotografiju), Zlatni globus u nekoliko kategorija, Zlatnog medvjeda u Berlinu te još mnogobrojne nagrade i nominacije na međunarodnim filmskim festivalima.

Rafalna paljba, RTL2 u 20.30 sati

Brandon Lee, sin legendarnog majstora Brucea Leeja, prije svoje preuranjene smrti snimio je samo malen broj filmova, a akcijsko-borilački “Rafalna paljba” jedan je od ponajboljih. Redatelj Dwight H. Little jako precizno i s mnogo razumijevanja režira odlično koreografirane scene borbi, ali se jednako dobro snalazi i u narativnoj strategiji klasičnoga policijskog filma. Uz Leeja, u filmu nastupa i kultni Powers Boothe, kao drugi otac glavnog junaka, a iz ostatka glumačke ekipe treba izdvojiti Nicka Mancusa i Raymonda J. Barryja.

Krampus, RTL u 22.00 sati

Kad se njegova disfunkcionalna obitelj tijekom blagdana sukobi, mladi Max (Emjay Anthony) gubi sve iluzije i okreće leđa Božiću. Nije svjestan da takvo pomanjkanje blagdanskog duha oslobađa Krampusov bijes: to je demonska sila prastarog zla koja namjerava kazniti nevjernike. Otvaraju se vrata pakla i omiljene blagdanske ikone pretvaraju se u monstruozna bića, opsjedaju kuću nesložne obitelji i tjeraju njezine članove da se bore jedni za druge ako žele preživjeti.