Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Hina, Eva Grgić
GOLIJADA ZA PAMĆENJE

Dinamo protiv Gorice gubio do 90. minute, pa u nadoknadi priredio spektakularan preokret!

Dinamo protiv Gorice gubio do 90. minute, pa u nadoknadi priredio spektakularan preokret!
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
23.01.2021. u 19:13

Nogometaši Dinama su u susretu 17. kola Prve HNL kao gosti svladali Goricu s 4:3 (2:2). Gorica je povela golom Dieyea (10), Dinamo je preokrenuo preko Ivanušeca (34) i Oršića (40), ali se Lovrić (42) pobrinuo da se na odmor ode s neodlučenim rezultatom.

U nastavku je Špikić (61) vratio prednost Gorici, no u samoj završnici Dinamo je kreirao još jedan preokret golovima Petkovića (90-11m) i Teophile-Catherinea (90+5).

Dieye je u 10. minuti iskoristio loše postavljanje Teophile-Catherinea koji je pokušao namjestiti zaleđe te nakon okomitog proigravanja Špikića rutinski svladao Livakovića.

Nakon primljenog pogotka Dinamo je preuzeo inicijativu, a pritisak je donio ploda u razdoblju od 34. do 40. minute.

Najprije je Ivanušec iz okreta sa 13-14 metara pogodio donji desni kut Banićeva gola za 1:1 nakon dodavanja Petkovića, a u 40. minuti je Oršić preciznim udarcem sa desetak metara okrunio akciju Ademija i Gavranovića.

Dinamo nije dugo držao prednost, u 42. minuti Lovrić je izbacio Špikića na desnom krilu te produžio u kazneni prostor gdje je natrčao na dobar ubačaj mladog reprezentativca i pogodio za 2:2.

Vodstvo od 3:2 Gorici osigurao je dvostruki asistent Špikić koji je u 61. minuti preciznim udarcem sa 17 metara iznenadio Livakovića.

Taj je rezultat stajao na semaforu sve do same završnice kada je sudačka postava pomogla Dinamu. Naime, u 89. minuti Oršić je pucao iz mrtvoga kuta, lopta je prohujala iznad Banićeve glave i završila u autu. Linijska sutkinja pokazala je kako je aut za Dinamo iako vratar Gorice nije dirao loptu.

Uslijedilo je ubacivanje u kazneni prostor domaćih gdje su na loptu startali Petković i Muhamed, a sudac Zebec je na čuđenje domaćih pokazao na bijelu točku. Iako snimka nije dala za pravo sucu, izostala je intervencija VAR-a te je Petković u 90. minuti poravnao na 3:3.

U posljednjoj, petoj minuti sudačke nadoknade u gužvi u kaznenom prostoru domaćih lopta je došla do Teophile-Catherinea koji je sa 10-ak metara pogodio donji desni kut nemoćnog Banića.

Dinamo se ovom pobjedom vratio na vrh ljestvice sa 36 bodova, koliko ima i drugi Osijek, ali s utakmicom manje od Bjeličine momčadi, dok je Gorica ostala treća sa 30 bodova i utakmicom manje.

Komentara 19

DU
Deleted user
17:24 23.01.2021.

Naravno, odluka na štetu Dinama. Da podsjetim, ofsajd je ako je “bilo koji dio tijela osim ruku” u ofsajdu. To znači i glava, rame, torzo, a ne samo noge. Čisti ofsajd.

BI
billynik
17:11 23.01.2021.

Kako to, utakmica nije ni počela već se bori da ne izgubi. Gdje je to dno ovakvog novinarstva.

MA
matkopeic
19:33 23.01.2021.

Dobar je pisac teksta, novinar kakti, on tvrdi da nije bio penal za Dinamo... ne znam na osnovu čega, na TVu se u onoj gužvi nije moglo vidjeti. Pa valjda bi VAR dao Zebecu tik za provjeru. Nema predaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije