Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Povijesno internacionalno slavlje košarkaša: Nismo gubili glavu, završnicu smo odigrali sjajno

24.01.2021. / Damir Žbulj

Na najbolji mogući način zaključili su košarkaški Gorice svoju avanturu u 'balonu' banjalučkog Borika, povijesnom 80:75 pobjedom nad crnogorskim Lovćenom 1947 iz Cetinja. Nakon što su utakmicu s Rabotničkim dobili za 'zelenim stolom', Sesarovi igrači su na kraju drugog turnira regionalne ABA 2 lige zasluženo slavili na parketu, prvi puta protiv jednog internacionalnog suparnika u službenom natjecanju.

Okršaj s Lovćenom odlučen je u neizvjesnoj završnici. Goričani su u posljednjih 25 sekundi imali tri poena viška, ali je protivnik imao napad i priliku za izjednačenje. Ipak, obrana je odradila svoje, a kapetan Ivan Majcunić slobodnim bacanjima postavlja konačni rezultat...

Bikovi su u otvaranju dvoboja stekli veliku prednost i na poluvrijeme su uspjeli otići s respektabilnih 45:32, ali u nastavku susreta crnogorska momčad polako dolazi do daha i dvoboj nekako uspijeva odvesti u neizvjesnu završnicu.

Sve je na kraju dobro završilo i rezultatski, ali prije svega je ovo za igrače Gorice bilo jedno veliko i dobro iskustvo, koje će im pomoći u susretima hrvatskog prvenstva. Idući je već u utorak kod Adria Oil Škrljeva.

"U svakom slučaju mislim kako smo zasluženo pobijedili. Prvo poluvrijeme smo odigrali u sjajnom, visokom intenzitetu, ali u nastavku je momčad Lovćena promijenila način obrane, puno su preuzimali i u nekim trenucima se nismo najbolje snašli. Međutim, ono što je najvažnije, nismo gubili glavu, završnicu smo odigrali sjajno i čestitao bih svojim igračima na prvoj međunarodnoj pobjedi i svom klubu zaželio bih još ovakvih nastupa kao što je bio ovaj," ponosno je poručio trener Sesar.

Sjajni Marko Baković bio je prvi strijelac Bikova s 14 poena, bez promašaja te uz devet skokova i valorizaciju 22.

Lovro Mazalin upisao je 13 poena, šest skokova i četiri asistencije, ali većinu je ostvario u prvom poluvremenu.

Krešo Ljubičić zabio je deset koševa, uz pet uhvaćenih lopti... 

 

(Foto: ABA liga, Dragana Stjepanović)

Podijeli