Novosti Sport Događanja

Kapetan se nada povratku među vratnice u idućoj domaćoj utakmici

29.01.2021. / Damir Žbulj

Nakon što je čak 151 uzastopnu prvenstvenu utakmicu čuvao vrata Gorice baš je čudno bilo vidjeti Kristijana Kahlinu na tribinama. Ozljeda kažiprsta lijeve ruke, koju je zaradio tijekom posljednje prošlogodišnje utakmice i slavlja na Poljudu, polako prolazi i ako sve bude prema očekivanjima treninzima će se vratiti u srijedu...

Kapetan se povratku na gol turopoljskog prvoligaša nada u idućoj domaćoj utakmici, sredinom veljače protiv Šibenika

"Puno bolje je stanje. Još uvijek je oteklina, ali u srijedu idem na još jedan pregled i ako bude sve u redu krećem s laganim treninzima..."

"Nadam se da ću za prvu iduću domaću utakmicu, protiv Šibenika, biti u konkurenciji," naglasio je Kahlina pa se osvrnuo na svoju rezervu Ivana Banića, koji je branio u Puli i doma protiv Dinama te je primio pet golova:

"Mislim da je svoj posao odradio korektno, sigurno, momčad ne osjeća nikakvu nesigurnost s njima na golu. Što se tiče primljenih pogodaka, nije to za nas nikakva novost. Ove sezone primamo ih dosta, tako i kad sam ja bio na vratima. Moramo taj dio popraviti. Banić je branio jako dobro, ali što je važnije da mu se iz utakmice u utakmicu diže samopouzdanje. Sigurno da mu nije lako, jer je praktički osam mjeseci sjedio na klupi. Treba mu malo i vremena i mislim da će biti sve bolji i bolji."

U susretima s Istrom i Dinamom osvojen je tek jedan bod, a u iduća tri susreta na rasporedu su gostovanja kod Rijeke, Varaždina i Slaven Belupa.

"Moram reći da je bio jako težak teren i u tim uvjetima smo se mi nekako bolje snalazili. Ako maknemo tih zadnjih pet minuta mislim da smo odigrali jednu jako dobru i borbenu utakmicu. Ništa to nije bilo specijalno što se tiče igre, takav je bio travnjak. Zabili smo tri prekrasna pogotka iz lijepih akcija, ali Dinamo je iskoristio tu moć da njihovi igrači individualno mogu riješiti utakmicu, jednim potezom, iznuđivanjem penala..."

"Dečkima ne mogu ništa zamjeriti, a o sucima ne treba više pričati..."

Teško se bilo pomiriti da će morati prekinuti svoj nevjerojatan niz, ali mu teško pada i da ne može pomoći svojim suigračima na travnjaku. 

"Puno sam i ja proveo vremena na klupi, pogotovo dok sam kao klinac bio u Dinamu. U zadnje četiri sezone u Gorici stalno branim i protiv Istre je bio stvarno 'grdi' osjećaj. Bilo mi je jako teško, ali kad je ta prva utakmica prošla i kad se prekinuo taj moj niz pomirio sam se sa situacijom. Bit će sada ipak malo lakše. No, teško mi pada što ne mogu utjecati na svoju ekipu na terenu, jer teško bi igračima bilo mene slušati kako se derem."

Utakmica na Rujevici igra se u nedjelju 31. siječnja od 17.05 sati. Gorica je trenutno na trećoj poziciji s 30 osvojenih bodova, četiri više od Rijeke, koja ima i dvije odigrane utakmice manje. U međusobnim okršajima u protekle dvije i pol sezone Goričani su puno uspješniji, poraženi su tek u premijernom nastupu u HT Prvoj ligi, a nakon toga su ostvarili pomalo i nestvarnih šest pobjeda i jedan remi. U posljednjem nastupu na Rujevici završilo je 1:2, a tri boda su osigurali Kristijan Lovrić i Cherif Ndiaye.

Lovrić je trenutno najbolji strijelac hrvatskog prvenstva s 11 postignutih golova, koliko ima i Dinamovac Gavranović, dok su jedan manje zabili Mislav Oršić i Osijekov Mierez.

U prvom susretu 18. kola HT Prve lige u Koprivnici se igra lokalni derbi Slaven Belupa i Varaždina, u subotu Osijek dočekuje Istru 1961, Dinamo igra doma protiv Šibenika, a Hajduk dočekuje Lokomotivu.

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 17 +27 39
2. Osijek 17 +12 36
3. HNK Gorica 16 +12 30
4. Rijeka 14 +3 26
5. Hajduk 16 -2 20
6. Slaven Belupo 16 -3 17
7. Šibenik 16 -5 16
8. Varaždin 17 -13 15
9. Istra 1961 15 -15 13
10. Lokomotiva 16 -16 12

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli