Novosti Sport Događanja

Pada broj novozaraženih u županiji: U Velikoj Gorici 14 slučajeva

30.01.2021. / Maja Peranić

Od koronavirusa na području Zagrebačke županije trenutno boluje 591 osoba, a od toga je 59 novih slučajeva zaraze evidentirano danas do 10 sati. Na velikogoričkom je području ukupno 17 novih slučajeva, od čega na području grada Velike Gorice njih 14.

I protekle subote u Velikoj Gorici i susjednim općinama evidentirano je 14 novih slučajeva. Kada pogledamo podatke kroz tjedan oni pokazuju da su brojke najmanje uvijek nakon vikenda kada se i najmanji broj ljudi testira. Porast broja dnevno zaraženih uvijek je vidljiv sredinom ili pak krajem tjedna. Današnja brojka od 59 novih slučajeva u županiji ipak pokazuje određen pad broja zaraženih u odnosu na prošli tjedan kada je u subotu na području cijele Zagrebačke županije evidentirano 77 slučajeva novozaraženih.

Ovo su podaci u novooboljelih po gradovima i općinama županije u posljednja 24 sata: 14 Samobor, 2 Sveta Nedelja, 2 Zaprešić, 2 Jastrebarsko, 14 Velika Gorica, 1 Ivanić-Grad, 4 Dugo Selo, 4 Vrbovec, općine –4 Bistra 1 Dubravica, 1 Orle, 2 Kravarsko, 2 Kloštar Ivanić, 3 Križ, 2 Brckovljani, 1 Rakovec. Ozdravilo je 40 osoba.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Podijeli