Novosti Sport Događanja

Dubrovčani u gostima

30.01.2021. / Damir Žbulj

Rukometaši Gorice u subotu od 19 sati utakmicom 12. kola protiv Dubrovnika nastavljaju sezonu u Paket24 Premijer ligi. Trenutno je ekipa pod vodstvom Andrije Nikolića na drugoj poziciji sa 16 osvojenih bodova, koliko ima vodeći Poreč, dok Varaždin 1930 ima bod manje, ali i jednu odigranu utakmicu manje.

Dubrovčani su pri dnu ljestvice sa samo pet osvojenih bodova, koliko ima i Bjelovar, ali s odigranim susretom manje. Fenjeraš je vinkovačka Spačva s četiri boda i također jednom utakmicom manje od Gospara...


Sasvim je jasno tko je favorit, ali trebat će to potvrditi na parketu Gradske sportske dvorane nakon ove zimske pauze u siječnju.

Goričani su marljivo trenirali, odradili nekoliko pripremnih utakmica, a posljednja u nizu bila je protiv sjevernomakedonskog Eurofarm Pelistera. Snažna ekipa pod vodstvom bivšeg hrvatskog izbornika Željko Babić nastupa u regionalnoj SEHA Gazprom ligi i EHF Europskoj ligi, a pobijedila je rezultatom 26:23.

U sastavu više nije pivot Antonio Ljubić, koji je pojačao Poreč, izravnog konkurenta.

Trener Nikolić ističe kako je ulazak u Ligu za prvaka hrvatskog prvenstva primarni cilj, ali to ne smije zadovoljiti klupske apetite!

Gorica je regularni dio Paket24 Premijer lige prošle sezone završila na prvoj poziciji, a Liga za prvaka na kraju zbog korone nije odigrana. Ove sezone napravljen je ipak još jedan europski iskorak i sasvim je jasno na koju je visinu letvica podignuta. Kvaliteta i širina kadra je tu i Gorica se jednostavno mora boriti za najviše pozicije, odmah iza Nexea i PPD Zagreba.

Prvi korak neka bude sigurna pobjeda protiv Dubrovčana, u prvom međusobnom dvoboju u listopadu prošle godine bilo je šest razlike za Goricu (23:29).

Podijeli