Novosti Sport Događanja

Gorica opet porazila Rijeku: Prvo slavlje Oreščanina, Lovrić preuzeo vrh ljestvice strijelaca

31.01.2021. / Damir Žbulj

I pod vodstvom Siniše Oreščanina nogometaši Gorice nastavili su sjajan niz neporaženosti protiv Rijeke!  prvom međusobnom ovosezonskom okršaju turopoljski prvoligaš je slavio 2:0 na Rujevici, a to je čak sedma pobjeda u devet susreta ovih ekipa, uz jedan remi i jedan poraz, koji datira još iz srpnja 2018. godine, u prvom nastupu Gorice u u HT Prvoj ligi.

Nevjerojatno!

Ušla je Gorica malo uzdrmana u ovoj dvoboj, nakon nesretnog poraza u prošlom kolu. Oreščanin je napravio nekoliko izmjena u početnoj postavi u odnosu na tu utakmicu, što zbog taktičkih zamisli, što zbog problema s ozljedama, što zbog 'kartoniranog' Špikića, koji je protiv Dinama jednom zabio i dva puta asistirao.

Od prve minute je u posljednjoj liniji krenuo Krešo Krizmanić, u vezni red vratio se Joey Suk, a priliku je dobio i Jiloan Hamad

Početnih 11 protiv Rijeke! 🚨 #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Sunday, January 31, 2021

Rijeka je ozbiljno prijetila u prvih 20-ak minuta, imala je nekoliko dobrih situacija, Andrijašević je uzdrmao okvir gola, opasno je pucao i Menalo, međutim, početni rezultat se nije mijenjao.

Sredinom prvog dijela Goričani dolaze do daha, prvo Matar Dieye ne koristi sjajno proigravanje Dvornekovića, ali ubrzo je na semaforu 0:1. Kristijan Lovrić je u 27. minuti ubacio iz kuta s lijeve strane, a Franko Andrijašević je prevario Nevistića i 'majstorski' smjestio loptu u svoju mrežu.

Nekoliko minuta kasnije sjajno puca Hamad, ali iskazao se vratar Rijeke.

U samoj završnici prvog dijela utakmica je i odlučena. Nevistić je pogriješio, krivo je ispucao, Lovrić se na rubu kaznenog prostora izborio za loptu i hladnokrvno poentirao.

Bio mu je to 12. prvenstveni gol sezone čime je iskočio na sam vrh ljestvice strijelaca. Gavranović iz Dinama ima pogodak manje.

Drugo poluvrijeme Riječani su preuzeli inicijativu, ali gosti su uspjeli otkloniti svaku opasnost. Ivan Banić imao je nekoliko fantastičnih obrana, jednom je s gol linije loptu izbacio Suk, a u završnici dvoboja gol Gorice sačuvao je i Krešo Krizmanić.

Mogao je Lovrić 20-ak minuta prije kraja zabiti još jednom, ali je gađao ravno u protivničkog čuvara mreže.

U samom finišu malo je i zaiskrilo na travnjaku, Nasiru Moro, koji je ušao u 90. minuti umjesto Hamada, zasluženo je zaradio crveni karton zbog grubog starta nad Mudražijom. Međutim, nastala je gužva, riječki nogometaši tražili su neku svoju pravdu i na kraju je crveni karton dobio i Luka Capan.

Nije se nakon toga još dugo igralo, Fran Jović označio je početak još jednog velikog slavlja Gorice nad Rijekom.

Važna je ovo pobjeda protiv izravnog suparnika za Europu, a turopoljski prvoligaš na trećoj poziciji ima sada 33 boda, šest manje od Osijeka i Dinama, uz jednu odigranu utakmicu manje. Rijeka je ostala na 26 bodova i dva susreta manje od Gorice.

Već u srijedu Oreščanina i njegove nogometaše čeka gostovanje u Varaždinu.

Podijeli